Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ « ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ» 587,ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014, ΣΕΛ.32

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ « ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ» 587,ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014, ΣΕΛ.32
(Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Ηταν σπουδαιος ο πατήρ Πορφύριος, τόσο, ώστε ν΄ανακηρυχθη άγιος με απόφασι της Συνόδου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως;
1.  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο Π. ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗΣ ΝΑ ΓΡΑΨΗ ΤΟΥ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ».
2.  ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΛΕΞΙ « ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ» ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ. ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
3.  ΔΕΝ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ, ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΕ.
4.  ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΙ. ΣΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ Ο Π. ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ.

…Περί του πατρός Πορφυρίου ουδείς σχολιασμός. Πρόβλημα είναι η σπουδή προς αγιοκατάταξι προσώπων.
ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΗ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ;

Όταν ένα οικοδόμημα είναι τόσο γερά χτισμένο, ώστε άντεξε σε φοβερούς σεισμούς 20 αιώνων, δεν το υποστηλώνουν με ένα καλό υποστήλωμα.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΓΙΩΝ. ΛΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο Π. ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΛΩΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΛΩΜΑΤΑ.

Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη νέου υποστηλώματος, νέας αγιοκατατάξεως, νέου θαύματος, νέου χαρισματούχου.

ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΓΙΟΥΣ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Η ΛΕΞΙ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΔΩ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ; ΘΑΥΜΑΤΑ; ΑΓΙΟΥΣ; ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥΛΗ…

Το ψάξιμο τέτοιων υποστηλωμάτων μήπως φανερώνει ολιγοπιστία;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΛΩΜΑΤΑ Ο Π. ΔΑΝΙΗΛ…

Πάντοτε, και σήμερα, υπάρχουν άγιοι.
ΕΔΩ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

Υπάρχει όμως κινδυνος να εστιάσουμε την προσοχή και την προσευχή μας σε νεοφανεις μόνο αγίους.

ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΠΑΛΙ. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ; ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΙΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΓΙΟΙ;

…(η Εκκλησία) έχει τους Αποστόλους…ύστερα τους «το χάρισμα έχοντας ιαμάτων».
ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Π. ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ! ΠΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ;

Δ.Γ.Θ.
ΑΝΑΙΡΕΣΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ ΑΡΧ. Δ. ΑΕΡΑΚΗ

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ Η ΠΛΑΝΗ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ. Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:

Πολλοί οι αντίχριστοι, αόρατα τα χαράγματα «Mή ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω», (Ιωάν. ιδ 27)  του Αρχιμ. Δανιήλ Γ. Αεράκη, ιεροκήρυκος http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4278

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ (Π.Χ. ΝΕΡΩΝ, ΜΩΑΜΕΘ, ΠΑΠΑΣ, ΧΙΤΛΕΡ, ΣΤΑΛΙΝ) ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΣΟΥΝ ΩΣ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ 666 ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΟΡΑΤΟ (ΑΝ ΟΧΙ ΔΙΑ ΓΥΜΝΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ).

…Δεν είναι κακό να προσέχη κανείς την ποικιλώνυμη σατανικότητα. Kακό είναι ν᾽ αποπροσανατολίζεται. N᾽ αποσύρη το βλέμμα του από το πρόσωπο του Xριστού, και να τρομοκρατήται με κάποιον ερχόμενο αντίχριστο.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ), ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ.

…Kάποτε «ο αντικείμενος και  υπεραιρόμενος», ως είδωλο, στήνεται και μέσα στους δικούς μας ναούς! Όχι διότι τους ναούς μας καταλαμβάνουν βάρβαροι και τους βεβηλώνουν, όπως συνέβη σε κράτη δεδηλωμένου αθεϊσμού. Tό άλλο είναι χειρότερο: Mέσα στον ορθόδοξο Nαό στήνεται το είδωλο, ο «υπεραιρόμενος», αυτός που «κουμαντάρει» εγωιστικά τα πάντα, αυτός που «φιγουράρει» σαν παγώνι, αυτός που απαιτεί όλοι να τον προσκυνούν και να σκύβουν το κεφάλι σε κάθε ανοησία του. «Eις τον ναόν του Θεού ως Θεόν καθίσαι».

ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ Ο Π.Δ. ΑΕΡΑΚΗΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΡΟΝΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ (ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Ή ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ).

Αντί να φοβώμαστε τον οποιονδήποτε  «αντικείμενον», να είμαστε ενωμένοι με τον «κείμενον», «ος εστιν Ιησούς Xριστός» (A  Kορ. γ  12). Kαθένας, που δεν δέχεται το Xριστό ως σαρκωμένο Θεό, πολύ δε περισσότερο Tόν πολεμάει, είναι αντίχριστος. Έτσι λέει ο ευαγγελιστής Ιωάννης στις Επιστολές του, που μόνο σ᾽ αυτές αναφέρεται το όνομα «αντίχριστος» (ούτε στην δευτέρα προς  Θεσσαλονικείς ούτε στην Αποκάλυψι αναφέρεται, όσο και αν επιμένουν οι κατ᾽ επάγγελμα αντιχριστολογούντες!).

ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΗΣ: 1. ΣΤΗΝ Β΄ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ: Β΄ Θεσ. 2,3:Ἂς μὴ σᾶς ἐξαπατήσῃ κανεὶς κατὰ κανένα τρόπον, διότι δὲν θὰ ἔλθῃ ἡ Ἡμέρα ἐκείνη ἐὰν δὲν ἔλθῃ πρῶτα ἡ ἀποστασία καὶ φανερωθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,4 ὁ ὁποῖος ἐπαναστατεῖ καὶ σηκώνει τὸ κεφάλι ἐναντίον κάθε ὄντος ποὺ λέγεται Θεὸς ἢ λατρεύεται, ὥστε νὰ καθήσῃ σὰν Θεὸς εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ μὲ τὴν ἀξίωσιν ὅτι εἶναι αὐτὸς Θεός… Καὶ τώρα ξέρετε ἐκεῖνο ποὺ τὸν ἐμποδίζει νὰ φανερωθῇ πρὶν ἀπὸ τὸν καιρόν του,7 διότι ἡ ἀνομία ἤδη ἐνεργεῖ μυστικά, ἕως ὅτου φύγῃ ἀπὸ τὸ μέσον ἐκεῖνος ποὺ τώρα ἐμποδίζει,8 καὶ τότε θὰ φανερωθῇ ὁ ἄνομος, τὸν ὁποῖον ὁ Κύριος θὰ καταστρέψῃ μὲ τὴν πνοὴν τοῦ στόματός του καὶ θὰ τὸν ἐκμηδενίσῃ μὲ τὴν ἐμφάνισιν τῆς ἐλεύσεώς του.9 Ἡ ἔλευσις δὲ τοῦ ἀνόμου θὰ γίνῃ διὰ τῆς ἐνεργείας τοῦ Σατανᾶ μὲ πᾶσαν δύναμιν καὶ μὲ ψευδῆ σημεῖα καὶ τέρατα (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ).
2. ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:Αποκ. 13,16Παρασύρει δε και πείθει όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλουσίους και τους πτωχούς, τους ελευθέρους και τους δούλους, να προσκυνήσουν το είδωλον και να υποταχθούν στο θηρίον και να τους δώσουν ανεξάλειπτον χαραγμένην σφραγίδα στο δέξι των χέρι και εις τα μέτωπά των, όπως γίνεται με τους δούλους, (δια να διαλαλούν έτσι την ισόβιον υποταγήν των στο θηρίον). Και δια να θλίψη και ταλαιπωρήση τους Χριστιανούς, πειθαναγκάζει, κανείς να μη ημπορή να αγοράση η να πωλήση, εκτός εκείνων που έχουν το χάραγμα και την σφραγίδα του θηρίου, η οποία σφραγίς είναι το όνομα του θηρίου η ο αριθμός, που συμβολίζουν τα γράμματα του ονόματός του. Εδώ είναι η θεία σοφία· εκείνος που έχει φωτισμένον και καθαρόν νουν ας υπολογίση το σύνολον των αριθμών, που συμβολίζουν τα γράμματα του ονόματός του. Διότι είναι αριθμός ονόματος ανθρώπου. Και ο αριθμός αυτός, που βγαίνει, από την άθροισιν των γραμμάτων λαμβανομένων ως αριθμών, κατά το ελληνικόν σύστημα, είναι εξακόσια εξήκοντα εξ η χξστ'. Είναι δε το όνομα του Αντιχρίστου.(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΟΛΛΙΤΣΑΡΑ).

…Που πάει η παντοδυναμία του Xριστού; (ΡΩΤΑ Ο Π.Δ. ΑΕΡΑΚΗΣ)

ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο Π.Δ. ΑΕΡΑΚΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ: ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.

Που πάει η ελευθερία του ανθρώπου;

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ «ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ», ΟΤΑΝ ΣΦΡΑΓΙΣΘΕΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Που πάει η χάρις του Θεού, που τα «πάντα ισχύει» (Φιλιπ. δ  13) ο πιστός;

ΚΑΙ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

Που πάει η βεβαιότητα, ότι θα καταλυθή το κράτος του αντιχρίστου Διαβόλου τελείως;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΥ ΦΥΣΗΜΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ Ή ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ 666;

Ο πιστός χριστιανός, ένα φοβάται: Nά μη παραδοθή στους πειρασμούς και θελήση μόνος του να γίνη άβουλο νούμερο σκοτεινών δυνάμεων.

ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ!


Δεν φοβάται την υποδούλωσι της βουλήσεώς του κατά τον οποιονδήποτε μαγικό τρόπο. Γιατί κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ!

Δεν ταράζεται από το σύνδρομο της θρησκευτικής τρομοκρατίας, που έχει καταλάβει αστήρικτους και ανόητους. 

ΕΔΩ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ Ο Π.Δ. ΑΕΡΑΚΗΣ…

 Στηριγμένος ο πιστός σε όσα η Γραφή βεβαιώνει, κάπως έτσι αντιστέκεται:
―Φύγετε της εσχατομανίας τα παιδιά, που θέλετε να με τρομάξτε με τον ερχομό του... αντιχρίστου! Εγώ έχω το δικό μου Kύριο, το Xριστό μου, που ήρθε. Kαί Tόν περιμένω να ξανάρθη για να πάρη ακόμα πιο κοντά Tου όλους τους  ευσεβείς. «Ο Kύριος εγγύς»!

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΑΛΛΑ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ;
ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ: «ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ», ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ: «ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 12», ΚΑΙ ΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΘΑ ΠΟΥΝΕ: «ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΔΕ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑ Ή ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ».


Tίς σκιές δεν τις φοβάμαι! Mήτε τα «μορμολύκια» και τα φαντασιοκοπήματα. Zώ στο φως της αλήθειας. Ανήκω στο στρατό του Ιησού, στην Εκκλησία της χαράς και της ελευθερίας.

ΕΔΩ Ο Π.Δ. ΑΕΡΑΚΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ…

…Εκείνο, που δεν έχουν προσέξει πολλοί είναι τα άγια χαράγματα. Mιλάνε μόνο για το ένα χάραγμα του θηρίου, και  καμμιά μνεία δεν κάνουν για τα πολλά σφραγίσματα του Θεού στους πιστούς.

ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ) Ο Π. Δ. ΑΕΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΟΡΑΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ, ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Ο ΙΕΡΕΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΛΑΔΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΗ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ Αποκ. 9,4.

…Oι χριστιανοί ένα χάραγμα ποθούν. Nά γραφτή το όνομα τους στον κατάλογο του ουρανού (Λουκ. ι  20).

ΣΩΣΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΔΥΟ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΥΔΕΙΣ ΔΟΥΛΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΔΥΣΙ ΚΥΡΙΟΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΝ.

ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗΣ.
ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΡΩ ΧΑΙΡΕΤΕ
Δ.Γ.Θ.

ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗΣ ΣΤΟ 5΄, 48΄΄ΚΑΙ ΕΞΗΣ:μη φοβαστε από κανένα σφράγισμα, δηθεν εσχατολογικό, που λέει η αποκάλυψις. Ένα είναι το σφράγισμα, το σφράγισμα του αίματος του Ιησου Χριστου…
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΠΠΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ Ή ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙ (ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΤΕ «ΔΗΘΕΝ») ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ, ΑΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΤΙ ΘΑ ΠΗ «ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ»; ΔΗΛΑΔΗ, Ή ΤΟ ΕΝΑ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ; Η ΥΠΑΡΞΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ;
10΄, 14΄΄ «ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΙΨΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ…», ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ. ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΝ ΑΓΙΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ;



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...