Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

διάλογος με σκοπιανούς

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΝ…
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. Ή ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ, ΔΙΑΛΕΞΕ.
Δ.Γ.Θ.

twra pou yparxei eleytheria mboroume na poume oti eimasme MAKEDONAS kai yparxei MAKEDONIKOS ETHNOS! xristos anesti!
ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”, ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΑΝ (ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ, ΤΟ ¨ΠΑΙΖΑΤΕ” ΔΙΠΟΡΤΟ…
ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ “ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ”;
Ή ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ Ή ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ (ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟ).
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟΥ Η ΨΩΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ…ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ.
Δεν ειμαστε Ουτε Ελληνες ουτε Βουλγαροι ουτε Σερβοι! Ειμαστε παιδια του ΓΚοτσε ΝΤελτσιεβ, του ΓΙανε Σαντανσκι , του Μισιρκοβ , του Πουλεβσκι και ολων οσων αγωνιστικαν ιδεολογικα στο παρελθον , για μια Μακεδονια που θα ανηκει σε ολα της τα παιδια , για μια Μακεδονια που θα στιριζεται στις αρχες της δικαιοσυνης, της ισονομιας και της δημοκρατιας!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟΥ 19 ΑΙΩΝΟΣ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ; Η ΜΙΑ ΗΘΕΛΕ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤ΄ ΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ). ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ.
Επι εναν αιωνα μας αλλαξαν τα φωτα! Επι εναν αιωναν μας λεγαν
Σλαβοφωνους Ελληνες, νοτιους Σερβους, χωριατες Βουλγαρους….. τι ισχυει απο ολα αυτα??
ΑΦΟΥ ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ (Ή ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ¨ΕΓΚΛΩΒΙΣΘΗΚΑΤΕ”ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ)
Τιποτα απολυτως! Ειμαστε Μακεδονες, ενα εθνος που υπαρχουμε απο μονοι μας , και δεν χρειαζομαστε την συνδρομη κανενος , ουτε των Αμερικανων, ουτε του Τιτο , ουτε του Σορρος , ουτε οποια αλλη βλακεια βγαλουν τα αλλα βαλκανικα εθνη ωστε να μας αμφισβητησουν ,στα πλαισια παντα της ιμπεριαλ-ληστρικης τους πολιτικης!
ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΕΙ (ΚΑΙ ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟ). ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
Μας θεωρουν οτι ειμαστε οτιδηποτε αλλο εκτος απο Μακεδονες ενω ειμαστε Μακεδονες , ειμαστε αδερφια με ολους τους γειτονες μας αλλα δεν μπορουμε να ταυτηστουμε με τους αλλους γειτονες μας!
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΝΟΜΑΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ)ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ 36% ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕΡΒΟΙ ΕΚΕΙ. ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΖΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ. Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
Δηλαδη Γιωρηκα αν εσυ εχεις μια αδερφη ή εναν γειτωνα πρεπει ντε και καλα να σε ταυτησουμε με την αδερφη σου ή με τον γειτονα σου??
Το οτι εσυ ζουσες σπιτι σου πολυ πριν περασει ο δημοτικος υπαλληλος να γραψει το ονομα της οδου και τον αριθμο παει να πει οτι αυτος σ εδωσε το σπιτι και το ονομα σου??
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, Ε;…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ ΜΟΥ. Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΑΥΤΑ;ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ, ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΕΚΕΙ ΖΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΜΙΛΑΝΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ…
ΥΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑΣΚΑΙ ΤΟ ΙΜΕΙΛ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ,AN ΘΕΛΕΙΣ: DIAKONOSG@GMAIL.COM
ΓΕΩΡΓΙΟΣ για να πουμε σε ποιο εθνος ανηκει καποιος αρκει και μονο να τον ρωτησουμε τι αισθανεται!!
Ολα τα αλλα που αναφερεις , ειναι απλα ανουσιοτητες
ΕΣΥ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ. Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ…
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, Ο ΓΚΟΤΣΕ ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΛΠ.
ΘΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΝΟΜΑΤΑ…
ΚΑΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΑΣ…
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΕΦΣΚΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ …ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΤΡΙΓΛΩΣΣΟ , ΑΛΒΑΝΟ- ΤΟΥΡΚΟ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ (ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΓΡΑΦΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ).
Ή ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Ή ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΟΠΩΣ Π.Χ. ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ, ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΩΝΩΝ ΜΕ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ).
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.

ΥΓ σ εχω κανει add στο skype… αν εχεις θαρρος να ακουσεις κανε accept
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗ…
Για τη γλώσσα αποφαίνονται τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα διεθνή ινστιτούτα γλωσσολογίας. Όποιος πιστεύει ότι πραγματικά υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα, δεν ζητά να λυθεί το ζήτημα από πολιτικούς. Ζητάει την επιστημονική άποψη των ειδικών. Αυτών, οι οποίοι θα κληθούν να υπογράψουν μια επιστημονική γνωμάτευση και ως εκ τούτου θα πάρουν πάνω τους το κόστος που αυτό συνεπάγεται. Ποιο γλωσσολογικό ινστιτούτο με παγκόσμιο κύρος τολμάει να “φορτωθεί” μια “γνωμάτευση” ότι υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα; Ποιος διάσημος γλωσσολόγος σ’ αυτόν τον Πλανήτη τολμάει ν’ “αναγνωρίσει” τη “μακεδονική” γλώσσα ως τέτοια; Ποιος γλωσσολόγος δεν θα αποφανθεί με τον ελάχιστο ενδοιασμό ότι αυτή η γλώσσα, την οποία κάποιοι ονομάζουν “μακεδονική”, δεν είναι παρά η βουλγαρική; Δεν είναι καν ένας ανεξάρτητος “κλάδος” της σλαβικής γλώσσας, όπως είναι τα σερβικά ή τα ρωσικά. Είναι ατόφια η βουλγαρική…
http://www.eamb.gr/new_text/mglossa.htm

... Τα ανάλογα συμβαίνουν και για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι περιφέρονται στον κόσμο ως τουρίστες. Ο τουρίστας, που θα πάει στα Σκόπια, πρέπει να γνωρίζει ότι εκεί μιλούν βουλγαρικά. Αυτό δεν έχει σχέση μόνον με την ποιότητα των διακοπών του. Έχει σχέση και με την ίδια την ασφάλειά του. Οτιδήποτε να του τύχει, θα πρέπει να γνωρίζει σε ποιον απευθύνεται και άρα σε ποια γλώσσα να του μιλάει. Είναι βασικό στοιχείο για έναν τουρίστα η γνώση της ταυτότητας της γλώσσας που μιλιέται σε έναν χώρο. Κάποιοι αποφεύγουν εντελώς τις χώρες, των οποίων δεν γνωρίζουν στοιχειωδώς τις γλώσσες τους. Όταν κάποιος απευθυνθεί στη διπλωματική υπηρεσία της πατρίδας του και τον ενημερώσουν ότι στα Σκόπια μιλούν "μακεδονικά", θα καταγγείλει την αξιοπιστία της μόλις θα πάει εκεί και θα διαπιστώσει ότι μιλούν βουλγαρικά.

http://translate.google.com/?hl=el&tab=wT#bg|el|%09%20%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE
ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΕΞΗ ΚΙ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
ΤΑ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ” ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ!
«μακεδονικές» λέξεις οι οποιες ειναι βουλγάρικες. Δοκιμάστε στο http://translate.google.com/?hl=el&tab=wT#bg|el|
ΕΙΤΕ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΙΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ...

Баба  γιαγιά
Вода νερό
Горе άνω
Десно δεξιά
Елен ελάφι
Жена γυναίκα
Игра παιχνίδι
Крава αγελάδα
Лопата φτυάρι
НОВА  ΝΕΑ
Трап παγίδα, χαντάκι
Петел κόκορας
Река ποτάμι
Шише μπουκάλι
Цар βασιλιάς
Храна Τροφή

ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1920 ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. 80000(ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΟΜΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΙ ΕΙΠΑΝ:ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΛΙΓΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ". ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ Ή ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΘΕΝΤΕΣ;
ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ "ΕΠΑΡΑΤΗΣ"ΔΕΞΙΑΣ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ (100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΙΛΑΝΕ.


ότι το διαφορετικό (θρησκεία, εθνική συνείδηση, σεξουαλικός προσανατολι- σμός κτλ.),θεωρείται άμεσα κάτι το προδοτικό,
ΔΗΛΑΔΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΑΝΗΚΕΤΕ(Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ), ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ…
Η επίσημη θέση του κράτους, η οποία παρουσιάζεται και στα σχολεία, είναι ότι οτιδήποτε το μακεδόνικο είναι βουλγάρικο και ότι μακεδόνικο έθνος και γλώσσα δεν υπάρχουν.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΧΟΥΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.


* «Πόσοι είμαστε, τόσοι είμαστε, είμαστε ότι πρέπει (Κόλκου σμε, τόλκου σμε, τόκμου σμε – Колку сме, толку сме, токму сме)» Κρστε Πέτκοβ Μίσιρκοβ – Μακεδόνας Διανοούμενος από το Πόστολ-Постол-Πέλλα.
ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΕΝΤΕ- ΕΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ… ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ (ΟΠΟΥ ΝΑ ΄ΝΑΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ), ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ (ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ), ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΧΙΣΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ, Ο ΓΥΦΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΣΟΛΙΑΣ…
Γεωργιε Διακονε δεν ηξερα οτι πρεπει να αγορασω καμερα επειδη εχεις μεταφυσικες ανησυχιες!!
ΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ (ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ).
Ετσι και αλλιως εχουμε οικονομικη κριση και ο θεος (αν υπαρχει οπως εσυ πιστευεις και εγω δεν πιστευω) δεν φροντιζει για ολα του τα πλασματα τετοιες πολυτελειες!
ΑΛΛΗ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΠΙΣΗΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ). ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΄΄ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ΄΄ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΑΖΕΙ. ΠΟΙΟΝ ΠΕΙΘΕΙ!ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.
Τωρα θα απαντήσω με μικρά γράμματα στην ανωτέρω ερώτηση. Αυτό έγινε τον 19ο αιωνα από τους αριστερούς Βουλγάρους που δεν θέλανε ένωση με την Βουλγαρία και από τον Τίτο, ο οποιος δεν ήθελε Βούλγαρους στο κράτος του. Έτσι, έλυσε το πρόβλημά του και το φόρτωσε σε μας…
οι ελληνες εθνικιστές ας ασχοληθείτε λίγο με την χρεωκοπία που με ευθύνη σας φθάσατε την ελλάδα…
ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ…
η μητρική γλώσσα των σημερινών μακεδόνων είναι μακεδονική και των βυζαντινών η σλαβωνική ή πρωτομακεδονική..
Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΝΕΚΑΘΕΝ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΑΡΝΗΣΘΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ. ΕΙΣΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ “ΓΥΦΤΟΙ”, ΟΤΑΝ ΑΡΝΗΣΘΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ.
η μητρική γλώσσα των δημιουργών του μακεδονικού κυρριλικού θεσσαλονικιώτικου αλφαβήτου ήταν η σλαβωνική ,
ΛΑΘΟΣ. Η ΓΛΩΣΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΑ ΑΛΛΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ενώ αντίθετα η γλώσσα η θρησκευτική τους ήταν η εκκλησιαστική ελληνική..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗ. Η ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ουδείς έλληνας έχει μητρική γλώσσα την ελληνική, παρά μόνο την τουρκική, την αλβανική,την μακεδονική,την βλάχικη…
ΜΑ ΚΑΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;
η ελληνική γλώσσα είναι θεσμική , εκκλησιαστική και εκπαιδευτική…
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ.
η εθνοτική ελληνική ταυτότητα είναι ένα κούφιο ρατσιστικό τεχνητό ιδεολόγημα, με μυθολογικά και ψευδή συστατικά παρμένα αυτούσια από την αρχαιότητα, με παντελή έλλειψη κοινών πολιτιστικών στοιχείων,χαρακτηριστικών ενος έθνους, παρά μόνο κλεμμένων και βαπτισμένων ως ελληνικών …
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ;
όπως πολύ σωστά γράφουν οι ξένοι, οι έλληνες δεν κατάγονται από έλληνες…
ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΣ!
αντίθετα οι μακεδόνες έχουν πλούσια και στέρεα διακριτά κοινά πολιτιστικά στοιχεία…
ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ…
ούτε έλληνες είναι ούτε σέρβοι, ούτε φυσικά τουρκομογγολικής προέλευσης βούλγαροι, με χάνους αντί βασιλιάδες-κρούμος,ασπαρούχ….
ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ , ΜΕΤΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ.
ούτε φυσικά αρχαίοι αλλά ούτε και σλάβοι…
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ;ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ), ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΦΟ;
η σλάβική μητρική γλώσσα δεν καθορίζει την μακεδονική εθνότητα, ούτε των βουλγάρων, όπως και η ισπανική ούτε των μεξικάνων και αργεντινέζων…
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΣΛΑΒΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΩ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.
οι μακεδόνες είναι αναγνωρισμένοι σε όλη την γή..
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.
αντίθετα οι έλληνες , με τις εθνικιστικές κραυγές πολλών εξ΄αυτών αποδεικνύουν σε όλο τον κόσμο την εθνοτική τους ανασφάλεια και φοβία..
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…
το ζέλενιτς/σκλήθρο είναι ένα ηρωϊκό μακεδονικό χωριό ,δίπλα στο σόροβιτ/αμύνταιο στο οποίο από αιώνες ζούσε η μακεδονική οικογένεια της βιολογικής μητέρας του εθνικιστή έλληνα προέδρου Σαρτζετάκη …
εκεί έδρασαν οι ληστοσυμμορίες του ελληνικού κράτους, κυρίως από την κρήτη και την πελλοπόνησο,δολοφονώντας τους αυτόχθονους μακεδόνες που έκαναν ένοπλο αγώνα εναντίον των οθωμανών…
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ:ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ή ΕΛΛΑΔΑ;ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΛΙΓΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ…
στην ελεύθερη και πολιτιστικά αδιαμέλιστη μακεδονία η εθνοτική ισοτιμία θα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη…
αυτό θα αφορά και τους έλληνες της μακεδονίας με ότι σημαίνει ό ορος ελληνας…
συνεπώς δεν δικαιολογείται ο σημερινός φόβος…
ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. ΟΥΣΤ….
ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟΥ Η ΨΩΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ…
μεγάλε, και ο Αδάμ Βουλγάρικα μιλουσε, δεν το ήξερες;
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…
εδω γελανε….άντε γιατί σας πήραμε στα σοβαρά, ενω εσεις ειστε αγράμματοι γυφτοσκοπιανοί
Αν το 1/10 από όσους πάνε σε αυτά τα πανηγύρια ήταν υποστηρικτές σας και ψήφιζαν Ουράνιο Τόξο, θα ήσασταν πολύ χαρούμενοι. Αλλά πως να σας υποστηρίξουν αφού… ήσαστε για τα πανηγύρια;
ΣΩΣΤΟΣ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΝΤΟΠΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟ. ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ…
Το 1907 κάποιος Κωνσταντίνος Τσιούλκας έκανε ολόκληρη “διατριβή” προκειμένου να “αποδείξει” ότι η μακεδονική γλώσσα είναι… ελληνική και μάλιστα ομηρικής προέλευσης!

ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΣΩΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ 10000(ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΟΜΗΡΙΚΗ.

ΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ¨ Ή ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ;!!!!!
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ. ΚΑΘΑΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
μου δίνετε ένα ποτήρι νερό, παρακαλώ;
Β: Дай ми една чаша вода, моля?
Daĭ mi edna chasha voda, molya?
Σ: дај ми една чаша вода, ве молам?
daJ mi edna čaša voda, ve molam?
ειδες η γκουγκλ;
ευχαριστώ πολύ
Много благодаря
Mnogo blagodarya
многу ти благодарам
mnogu ti blagodaram

ΜΑΘΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ(ΕΤΣΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ);
τί δουλειά κάνετε;
Што
правите?
Što pravite?
Што правите?
Сто pravite?
Sh•to pravite?
Sto pravite?
είμαι βοσκός και έχω εκατό πρόβατα.
пастир и јас сум сто овци.
pastir i Jas sum sto ovci.
пастир и съм сто овце.
pastir i sŭm sto ovtse.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ:πως σε λένε;
ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ: Какво е вашето име?
Kakvo e vasheto ime?
ΣΚΟΠΙΑΝΑ: Какво е вашето име?
Kakvo e vašeto ime?

το όνομά μου ειναι Γεώργιος

Моето име е Джордж
Moeto ime e Dzhordzh

Моето име е Џорџ
Moeto ime e Džordž
ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, εφτά, οχτώ, εννέα, δέκα

Β. Едно, две, три, четири, пет, шест, седем, осем, девет, десет
Edno, dve, tri, chetiri, pet, shest, sedem, osem, devet, deset

Σ. еден, два, три, четири, пет, шест, седум, осум, девет, десет
eden, dva, tri, četiri, pet, šest, sedum, osum, devet, deset

Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο

Σ. Недела, понеделник, вторник, среда, четврток, петок, сабота
Nedela, ponedelnik, vtornik, sreda, četvrtok, petok, sabota

Β. Неделя, понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък, събота
Nedelya, ponedelnik, vtornik, sryada, chetvŭrtŭk, petŭk, sŭbota

το γεγονός ότι η μητρική μακεδονική γλώσσα ανήκει στην κατηγορία των σλαβικών γλωσσών δεν σημαίνει ότι η εθνοτική μακεδονική είναι σλαβική…
ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ;ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ; ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ “ΜΗΤΡΙΚΗ” ΚΑΙ “ΕΘΝΟΤΙΚΗ” ΓΛΩΣΣΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ” ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ”;
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ (ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.
παρομοίως η μητρική ισπανική γλώσσα των μεξικανών και των αργεντινών δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι ισπανοί…
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ(ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΥΣ). ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ. ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”. ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Ή ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
οι μακεδόνες πέρα από σλαβικής προέλευσης ονόματα , διαθέτουν και αρχαιομακεδονικά, αλλά και αρχαιοελληνικά-περικλής,αριστοτέλης, λεωνίδας…
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ Ή ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ). ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΞΙΚΟ ΜΕ 10.000 ΛΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΟΙΝΗ, ΟΠΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΗΡΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
φυσικά και πολλά εβραϊκά χριστιανικά , όπως όλοι οι χριστιανοί…
δίχως φυσικά να είναι ούτε έλληνες , ούτε εβραίοι
ΑΛΛΟ ΕΒΡΑΪΚΑ ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΦΡΑΣΗ “ΕΒΡΑΪΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ”. ΤΟ “ΕΒΡΑΪΚΑ” ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΤΟ “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ” ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΒΡΑΪΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ (ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΕΒΡΑΙΟΙ.
ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.
ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ.

Οι αρχαιολόγοι επισημαίνουν οι Φρύγες ή Βρίγοι και οι υποτελείς τους Λύδιοι,  ήσαν οι πρώτοι κάτοικοι της Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Εδεσσα. Η ίδρυση της πόλης τοποθετείται  17 ολόκληρους αιώνες πρωτού αυτή κατοικηθή από τους αρχαίους Μακεδόνες, στην μακρυνή εποχή του χαλκού όταν τα ελληνικά φύλλα δεν είχαν ακόμα εμφανισθή στα Βαλκάνιαhttp://www.bulgarmak.org/voden.htm
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ ΦΡΥΓΕΣ Ή ΒΡΙΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΦΡΥΓΙΑ;;;;
ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ;
ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤ, ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ...
Τό όνομά μου ειναι Γεώργιος, Βούλγαροι.
Βουλγαρικα Казвам се Георги, българите.
Kazvam se Georgi, bŭlgarite.
Моето име е Џорџ, Бугарија.
Moeto ime e Džordž, BugariJa.
«Το γένος». Φράση που δεν χρησιμοποιήται σε καμία ανεπτυγμένη χώρα. Τί σημαινει αυτό;
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ «ΓΕΝΟΣ» ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Πολλοί  Έλληνες πολίτες, ακόμα και πολιτικοί πιστεύουν ότι Έλληνας δεν γίνεσαι, Έλληνας γεννιέσαι. Τί εννοούν μ’αυτό;
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ, ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
 Ότι κανένας απόγονος Έλληνα πολίτη με διαφορετική εθνική ή γλωσσική ταυτότητα δεν μπορεί να είναι Έλληνας; Και δεν εννοούμε μόνο τους απογόνους των οικονομικών μεταναστών, που ήρθαν τις τελευταίες δεκαετίες. Εννοούμε τα παιδιά Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν ως εθνική τη μακεδόνικη ή τη βλάχικη ή την τούρκικη κτλ. ταυτότητα, οι οποίοι μιλούν μια άλλη γλώσσα, οι οποίοι έχουν ήθη και έθιμα τα οποία καμιά σχέση δεν έχουν με τα ελληνικά. Τα παιδιά αυτά, γηγενείς των περιοχών τους, ως τί γεννιούνται;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΒΛΑΧΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ). ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ, ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΩΝΩΝ ΜΕ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ, ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.

Και επίσης και κάτι άλλο. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα (1946-1949), πολλοί μαχητές του ηττημένου Δημοκρατικού Στρατού, εκδιώχθηκαν ή βρήκαν καταφύγιο σε άλλες χώρες. Λίγοι κατάφεραν να επιστρεψουν τα επόμενα χρόνια, υπογράφοντας μετάνοιες και συγχωροχάρτια, με σκοπό να αποδείξουν το ότι δεν ήταν κομμουνιστές ή την ελληνικότητά τους.
Το 1982, ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο νόμος (αρ. πρωτ. 106841/29.12.82 ,Γεννηματά-Σκουλαρίκη), ο οποίος επέτρεπε την επιστροφή όλων των πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι ήταν «Έλληνες το γένος». Αποκλείονταν δηλαδή όλοι οι  Μακεδόνες από Костур-Καστοριά, Лерин-Φλώρινα, Воден-Έδεσσα, Кукуш-Κιλκίς, Негуш-Νάουσα, Солун-Θεσσαλονίκη, Сер-Σέρρες, Драм-Δράμα. Δηλαδή τα αδέρφια μας, οι γονείς μας, οι παπούδες μας, οι γείτονές μας, οι συγχωριανοί μας.
Απορούμε λοιπόν. Πώς είναι δυνατόν, αυτοί που εκδιώχθηκαν να μην είναι ’ Έλληνες το γένος’ και οι συγγενείς τους, που παρέμειναν στην Ελλάδα να είναι Έλληνες και μάλιστα οι ελληνικές αρχές να κάνουν το παν για να τους πείσουν; Πώς γίνεται ο ένας αδερφός να χάνει την υπηκοότητά του και να μην του επιτρέπεται να επιστρέψει στη Ελλάδα διότι δεν είναι Έλληνας και ο άλλος αδερφός να πείθεται από το κράτος ότι είναι ‘γνήσιος’ Έλλην, απόγονος του Σωκράτη και του Περικλή; Πώς είναι δυνατόν άραγε;
ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΤΟΥ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ) ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.

Εσείς τί λέτε ;
ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ, ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ;

Δέν υπάρχει μακεδονική γλωσσα. Υπάρχει βουλγαρική γλωσσα και αυτοί που την μιλανε ειναι Βούλγαροι ή Βουλγαρόφωνοι Έλληνες.


Για τον καπετάν Κώτα :http://www.sansimera.gr/biographies/288


Οι λέξεις αυτές είναι μακεδόνικες. Είναι οι ίδιες και στα βουλγάρικα, στα σέρβικα και στα κροάτικα.

ΟΙ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΙΖΑ. ΤΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ», ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ.

Οι εθνικές συνειδήσεις δημιουργήθηκαν κατα τον 19ο αιώνα, κυρίως μετά τη Γαλλική επανάσταση. Και η μακεδόνικη και η ελληνική και η σερβική και η γερμανική κτλ.

Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΤΟΥ 19 ΑΙΩΝΟΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».


Η διαφορά όμως, είναι ότι οι εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας είναι Έλληνες πολίτες με μακεδόνικη εθνική συνείδηση, ενώ οι υπόλοιποι, που καλώς θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες, ταυτίζονται με το γεωγραφικό χώρο Μακεδονία, αλλά στην συνείδησή τους είναι εθνικά Έλληνες.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΩΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΘΝΟΣ. Ή ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΔΙΑΛΕΞΤΕ.

http://www.bulgarmak.org/mirka.htm
"ΒΟΥΛΓΑΡΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ" ΔΑΣΚΑΛΑ

makedonskibulgari

Οι Μακεδονες Βουλγαροι (Βουλγαρομακεδονες) ειναι οι Βουλγαροι που κατοικουν ή καταγονται απο τη Μακεδονια. Σημερα οι Βουλγαρομακεδονες συναντωνται στην βουλγαρικη επαρχια Μπλαγκοεβγκραντ, στη Δημοκρατια της Μακεδονιας, στη Μακεδονια του Αιγαιου στην Ελλαδα και στην ανατολικη Αλβανια. Επισης σημαντικος αριθμός Βουλγαρομακεδονων βρισκεται στη Βουλγαρια και στη διασπορα. Το παρον μπλογκ ασχολειται με θέματα πολιτισμου, ιστοριας και ταυτοτητας των Βουλγαρομακεδονων της Ελλαδας. http://makedonskibulgari.blogspot.com/

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΑΙΤ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΕΓΡΑΦΕ ΣΚΕΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΞΩ.

http://iwnasdragoumis.blogspot.com/2009/06/1880-7-1907.html
Η θυσία του Καπετάν Aγρα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμεναν οι Βούλγαροι.
Η διάθεση για εκδίκηση τόνωσε τον Μακεδονικό Αγώνα και νέοι εθελοντές πύκνωσαν τις τάξεις των Ελληνικών σωμάτων.Η εκδίκηση δεν άργησε να συναντήσει τον ύπουλο Κασάπτσε.Εξοντώθηκε από το σώμα του Καπετάν Αμύντα.














2 σχόλια:

  1. ωραια τα ανωτέρω, μόνο θέλει λίγη προσοχή στην διάκριση κεφαλαίων-μικρων. σε ορισμένες περιπτώσεις τα γράφω με μικρά γράμματα ή οι παραπομπές που χρησιμοποιω ειναι με μικρά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επίσης, στο θέμα του αν οι Μεξικάνοι και όσοι μιλανε ισπανικά στην Αμερική ειναι Ισπανοί, ναι, πολιτισμικά ειναι Ισπανοί. μπορει να διαφέρει το αιμα αλλά ο πολιτισμός μετράει. έτσι και οι Σκοπιανοί, μπορει στο αιμα τους να υπάρχει μία αναλογία ελληνικου-μακεδονικου αλλά αφου πολιτισμικά ειναι Βούλγαροι και δεν θέλουν επιστροφή στον Ελληνισμό, ειναι "καθαρόαιμοι" Βούλγαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ευπρεπως...