Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κάθε κράτος έχει και το παρακράτος του, ειπε κάποιος στην δεκαετία του ΄80. Έτσι, με λίγες σφαιρες, «ο φόβος φυλάει τα έρμα» και οι μάζες καθοδηγουνται πιο αποτελεσματικά. Ανέκαθεν υπηρχε σύγκρουση ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς. Σήμερα, με την οικονομική κρίση, «σήκωσε κεφάλι» η «δεξιά» αλλά οι παγκοσμιοποιητές ξέρουν πως η δράση φέρνει αντίδραση. Ένας δολοφονημένος από τα αριστερά, δύο από τα δεξιά. Και αμέσως μαλακώνουν οι δεξιοί, διότι «δεν τους σηκώνει το κλιμα». Ο εθνικισμός πρέπει να περάση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι λαοί και τα έθνη πρέπει να ανακατευθουν. Αυτό θέλει η παγκοσμιοποίηση.
Μία αριστερή δολοφονική οργάνωση σκότωνε επί τριάντα περίπου χρόνια. Φυσικά και ξέρανε ποιοι ηταν αλλά τους έβγαλαν στη φόρα όταν ηρθε ο κατάλληλος καιρός. Σήμερα στη θέσι της φύτρωσαν άλλες, με μόνη διαφορά στο όνομα. Οι ακροδεξιοί «κελάηδησαν» για λίγο χρονικό διάστημα αλλά σύντομα τους έβαλαν μέσα, διότι δεν επιτρέπεται να ασκει κανείς σήμερα βία στο όνομα του έθνους παρά μόνο στο όνομα του λαου.
Ο εθνικισμός τελείωσε διότι οι άνθρωποι από αγρότες και κτηνοτρόφοι έγιναν εργάτες και υπάλληλοι. Βία επιτρέπεται να ασκουν μόνο οι αριστεροί. Αυτοί είναι τα καλά παιδιά της παγκοσμιοποίησης. Όλοι οι άλλοι σιγά σιγά θα σιωπήσουν.
Στο γεροντικό λέει κάπου πως ο Διάβολος, όταν κάποιος κάνει κάτι κακό στην αρχή τον σκεπάζει με ένα σεντόνι αλλά αργότερα ο ίδιος τραβάει το σεντόνι και φανερώνεται ο παραβάτης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και εδώ. Αυτοί που διαχειρίζονται την παγκόσμια οικονομία δίνουν σε κάποιους όπλα, σφαιρες και ό,τι άλλο χρειάζονται και τους λένε «σκοτώστε για το καλό του λαου». Αν αργότερα αλλάξουν οι συνθηκες, ή για λόγους τακτικης, τους παραδίδουν στην αστυνομία.
Για τους ακροδεξιούς ταιριάζει το χωρίο από την Σοφία Σειράχ, 20,4: «αυτός που να επιβάλει προσπαθει τη δικαιοσύνη με τη βία, μοιάζει μ΄ευνουχο που ποθει μία κόρη να ξεπαρθενέψει». Επίσης πρέπει να έχουν υπ΄όψιν τους ότι ως μισθοσυντήρητοι εξαρτωνται από το κράτος. Αλλά το κράτος εξαρταται από τις τράπεζες, οπότε το κράτος θα είναι υπέρ των ακροαριστερων, αφου, όπως είπαμε και ανωτέρω, το έθνος πάει στην άκρη και ο λαός «κυριαρχει».
https://www.youtube.com/watch?v=AGHNVm0rV0k&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0&index=12


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...