Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;
Ανέκαθεν οι άνθρωποι ζητουσαν από τον Θεό φαγητό, όσο γίνεται περισσότερο. Ο Θεός επέτρεψε και οι επιστήμονες, πριν από διακόσια χρόνια, εφηύραν τις μηχανές.
Οι μηχανές έφεραν την ανεργία, την αύξηση των διαζυγίων, την μείωση των γεννήσεων. Οι μηχανές καθορίζουν πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν σε έναν τόπο, αφου αυτές καθορίζουν τις θέσεις εργασίας. Οι άνεργοι ή θα αλλάξουν τόπο διαμονης για να βρουν εργασία ή θα φυτοζωουν με το ταμειο ανεργίας.
Μετά έρχονται οι Τραπεζίτες. Οι τράπεζες πλέον και όχι τα κράτη εκδίδουν τα νομίσματα. Αυτοί που διαχειρίζονται την παγκόσμια οικονομία ξέρουν ποιος θα νικήσει σε εκεινον τον πόλεμο ή ποιος θα νικήσει σε εκεινες τις εκλογές, αφου αυτοί διοχετεύουν τα χρήματα, όπου θέλουν, με βάση τα σχέδιά τους.
Τρίτοι και καταϊδρωμένοι έρχονται οι πολιτικοί. Αυτοί καλουνται να περάσουν τα διάφορα μέτρα στους λαούς και τα έθνη. Αυτό που ξεχναμε είναι ότι οι πολιτικοί είναι συνέχεια ο ένας του άλλου και ότι όλοι τους λίγο πολύ είναι μαριονέτες στα χέρια των διαχειριστων της παγκόσμιας οικονομίας.
Εμεις, ως χριστιανοί ορθόδοξοι, έχουμε καθηκον να ψηφίζουμε ανθρώπους που είναι κοντά στην Εκκλησία, επειδή στην Εκκλησία βλέπουμε τα πρόσωπα των ανθρώπων και όχι αριθμούς ή δείκτες του χρηματιστηρίου ή γρανάζια μιας μηχανης που παράγει υλικά αγαθά. Έτσι θα εξανθρωπήσουμε το σύστημα και θα αντισταθουμε στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.


https://www.youtube.com/watch?v=dnrYGUpZu44&index=1&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...