Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ
Αγαπητό Κράτος, αγαπητή Κυβέρνηση, αγαπητή Τράπεζα…
ΓΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ . Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Το πενηντάρικο ευρώ, δος ημίν σήμερον.
ΓΙΑΤΙ, ΡΕ ΚΑ…ΖΗ, ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ 50 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ; 50.30 =1500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΑ ΑΤΜ.
Να βγάλουμε την μέρα, εμείς οι μωροί, που δεν σηκώσαμε έγκαιρα τις αποταμιεύσεις μας να τις θάψουμε στο στρώμα,
ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΣΟΣΙΑ ΛΗΣΤΗ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ- ΑΘΕΕ- ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΗΣ ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ (ΤΟ ΘΑΨΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ) ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ; ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;
Πιστεύοντας ότι ζούμε σε ένα κανονικό κράτος με συνέπεια και συνέχεια,
ΝΑΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ Ή ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΡΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΜΗ ΦΟΑΒΑΣΑΙ, ΑΥΡΙΟ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΘΑΝΕΙ.
Και που, όταν μερικοί μας απειλούσαν με κλείσιμο τραπεζών και κούρεμα,
Τους λέγαμε υπερβολικούς και  τρομολάγνους!
ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΑΥΤΟ; ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΤΜ, ΤΟ ΦΟΟΥΝΜΠΑΝΚΙΝΚ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΠΑΝΚΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, «ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ», ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ.
Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί δεν μας αφήνετε να σηκώσουμε τα λεφτά μας…
Για να έχετε κάτι να κουρέψετε όταν έρθει η ώρα της Μεγάλης Κουράς.
ΦΟΒΑΣΑΙ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΙΣΟΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΕΝΕΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ, ΛΗΣΤΩΝ-ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΕΣΥ, ΛΥΠΑΣΑΙ; ΚΡΙΜΑ, ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗ, ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.
Εμείς τα υποζύγια που δεκαετίες πληρώνουμε φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές (που πάντα γίνονται τακτικές) χαρτόσημα, γρηγορόσημα, εισφορές αλληλεγγύης (χωρίς κανείς να δείχνει αλληλεγγύη και για μας…).
ΣΙΓΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙ; ΥΠΟΖΥΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ: ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
Δεν είμαστε λαμόγια. Τα λαμόγια δεν έχουν λογαριασμούς ταμιευτηρίου μερικών χιλιάδων στην τράπεζα της γειτονιάς.
Τους έχουν εκεί που ούτε θα τους βρείτε, ούτε θα μπορείτε να τους αγγίξετε.
ΩΣΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, ΜΙΣΤΕΡ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ; ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ-ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΣΟΥ- ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ. ΑΛΛΑ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣ.
Εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι, που κάθε μέρα καθόμαστε ώρες στην ουρά για το πενηντάρι – ενώ οι νεότεροι βλέπουν δίπλα τους το μέλλον: τους συνταξιούχους που περιμένουν τα εκατόν είκοσι…
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΕ 50 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ! ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 50 ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ 5 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ).
ΤΑ 120 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ; ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ 120 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ;
Σαν ζητιάνοι, σαν διακονιάρηδες περιμένουμε, σαν να μας δίνουν ελεημοσύνη – ενώ είναι τα δικά μας χρήματα που τα δουλέψαμε και τα φορολογηθήκαμε,
ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ, ΜΙΣΤΕΡ ΚΟΜΜΟΝΙΣΤΗ; ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΗΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ…
Και παρακαλούμε – τι εξευτελισμός! – όταν φτάσουμε στο ΑΤΜ να υπάρχει έστω και αυτό το μοναχικό πενηντάρι
ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΩΦ. ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΣ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΣΤΟ ΑΤΜ;
Να βγάλουμε τη μέρα – και για αύριο έχει ο Θεός…
ΝΑΙ, ΡΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ, ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
ο Τσίπρας… η Αγία Βαρβάρα… ο Ντράγκι, ή όποιος άλλος είναι αρμόδιος για μας…
ΤΩΡΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΣ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ 50ΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΜ! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ! ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ,ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΞΗ Ο ΘΕΟΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΕΧΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ Ή ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΔΕΝ ΣΩΖΕΣΑΙ!

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Γ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...