Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΩΦ

ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΩΦ
Ο ρώσος φυσιολόγος Ιβάν Πέτροβιτς Παβλόφ σχημάτισε δύο ομάδες από σκύλους, που λάμβαναν το γεύμα τους καθημερινά την ίδια ώρα. Λίγα λεπτά πριν από τη χορήγηση της τροφής, η μία ομάδα άκουγε τον χτύπο ενός κουδουνιού. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, ο Παβλόφ άρχισε να χτυπά το κουδούνι σε άσχετες ώρες χωρίς να προσφέρει τροφή και είδε ότι οι σκύλοι ανταποκρίθηκαν: άρχισαν να τους τρέχουν τα σάλια, όπως ακριβώς όταν του παρέθετε τροφή. Αντιθέτως, στην άλλη ομάδα δεν υπήρχε καμία αντίδραση.( http://www.sansimera.gr/biographies/30#ixzz3f0DwF81T)
Από το 1974 οι Έλληνες έχουν μάθει ότι με αγωνες επιτυχαίνεται η αύξησι του ψωμιου (ψωμί, παιδεία, ελευθερία) και έγινε μία σύνδεσι στο ασυνείδητό τους ότι η Κεντροαριστερά δίνει το ψωμί ενώ η Κεντροδεξιά έχει συνδεθει με την καταπίεσι, την στέρησι, την κατάθλιψι, την αναγκαία παρένθεσι.
Από το 1981 και εξης (με δύο διαλείμματα 1988-1993 και 2004-2009) επίσημα έχει γίνει σύναψι στον εγκέφαλο των Νεοελλήνων ότι η Αριστερά, οι Δημοκρατικοί, οι Προοδευτικοί είναι αυτοί που είναι κοντά στον λαό και βοηθουν στο ανέβασμα του βιοτικου του επιπέδου.
Το 2010 ο Παυλώφ σταμάτησε να συνδέη το χτύπημα του κουδουνιου με το φαγητο (βλέπε ανωτέρω) και ενώ στην εξουσία βγηκε η Κεντροαριστερά ηρθαν τα μνημόνια, το ΔΝΤ, η περικοπή των μισθων, η αύξησι της ανεργίας, οι αυτοκτονίες, η μετανάστευσι κλπ.
Το 2015 ο Παυλώφ επανέρχεται με καλά νέα. Τα πρωτα σημάδια είναι ότι τελειώνει η στέρησι στην οποια υποβλήθηκαν οι Έλληνες τα τελευταια 5 χρόνια. Η άνοδος της Αριστερας είναι καλό σημάδι, έχουμε μπονάτσα, τα δύσκολα φύγανε αλλά πρέπει να βοηθήση και ο λαός. Πως θα συνεχίση τις διαπραγματεύσεις ο πρωθυπουργός αν δεν τον στηρίξη ο λαός;
Έτσι στο δημοψήφισμα ο λαός θα ψηφίση υπέρ του πρωθυπουργου, για να συνεχιστη ο αγωνας, για να δικαιωθη ο αγωνας, για να έρθη η ισότητα κλπ.
Ποια θα είναι η συνέχεια;

Όπως η ΤΡΑΠΕΖΑ μας λέει «αν θέλετε χρήματα, θα κάνετε αυτό που σας λέμε», έτσι και οι επόμενες κυβερνήσεις θα μας λένε «αν θέλετε περισσότερο φαγητό, πρέπει να βάλετε στην άκρη την γλωσσα, την θρησκεια και οτιδήποτε ελληνικό. Αυτό είναι το τίμημα της ανόδου του βιοτικου επιπέδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...