Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ
Γιά να κάνουμε μία ανάλυση των ανωτέρω, για να καταλάβουμε τον μηχανισμό των εκλογων.
Οι τράπεζες τα τελευταια χρόνια κυβερνουν από το παρασκήνιο τα περισσότερα κράτη· αφου έχουν το δικαίωμα (και ποιός τους το έδωσε;) να κόβουν το χρημα και να το μοιράζουν όπου, όπως και όποτε θέλουν.
Υπάρχουν και οι πλούσιοι, οι οποιοι θέλουν να συνεχίσουν να ειναι πλούσιοι και να ελέγχουν κι αυτοί με την σειρά τους τα πολιτικά πράγματα.
Οι κυβερνήσεις καλουνται να καθοδηγουν τους πολίτες εκει που θέλουν οι τραπεζίτες ή οι πλούσιοι.
Ο λαός πρέπει να διαλέξη ανάμεσα σε δύο παρατάξεις, «δεξιά» και «αριστερά», την κυβέρνηση που θα κυβερνήση τα επόμενα χρόνια.
Οι πλούσιοι, συνήθως, υποστηρίζουν τον πολιτικό χωρο που λέγεται «δεξιά» και οι τράπεζες υποστηρίζουν την «αριστερά» αλλά στα κρυφά.
Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί μοιάζουν με κτηνοτρόφους. μας λένε: «ψηφίστε εμένα, διότι εγώ θα σας δώσω περισσότερο φαγητό».
Οι «δεξιοί» πολιτικοί αναφέρονται στην ανάγκη επενδύσεων (από τους πλούσιους) για την ανάπτυξη της οικονομίας, για νέες θέσεις εργασίας κλπ. και οι «αριστεροί» πολιτικοί μας υπόσχονται ότι θα πάρουν λεφτά από τους πλούσιους και θα τα δώσουν στο λαό μέσα από την καλή διοίκηση του κράτους, την δίκαιη φορολόγηση των όσων έχουν και κατέχουν κλπ.
Εμεις ως ορθόδοξοι χριστιανοί, τί πρέπει να κάνουμε; ή τί μπορουμε να κάνουμε;
Μέχρι χθές λέγαμε «ο χριστιανος ψηφίζει εκεινον που ειναι πιό κοντά στην Εκλησία». Σήμερα μπορουμε να διακρίνουμε ποιά παράταξη ειναι πιό κοντά στην Εκκλησία; Να διακρίνουμε πρόσωπα μπορουμε π.χ. «εκεινος ειναι δηλωμένος άθεος, επομένως ειναι μακρυά από την Εκκλησία» ή «ο άλλος ξέρει να κάνει τον σταυρό του, εκκλησιάζεται, έχει ρίζες μέσα στον χωρο της Εκκλησίας» κλπ.. Εάν όμως το περισσότερο χρημα πηγαίνει στούς άθεους και ο άθεος πολιτικός παρουσιάζεται ως καλλίτερος «κτηνοτρόφος»;


https://www.youtube.com/watch?v=WJmlg62WG1s&index=15&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...