Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ

Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ
Εδώ και καιρό διαβάζω τους σχολιασμούς σε επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα του Παναγιώτη Τελεβάντου, ενός Κύπριου συνταξιούχου καθηγητη θρησκευτικων.
Ενώ στα περισσότερα θέματα είναι ορθόδοξος, ο Διάβολος τον μπέρδεψε στο θέμα των Βατοπαιδινων μοναχων και του Αγίου Λεμεσου (Άγιος = Μητροπολίτης, στην προκειμένη περίπτωσι, να μη μας παρεξηγήση και ο φίλος μας).
Στο αρθρο του: «ΟΤΑΝ Η ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ», http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_84.html, διαβάζουμε πως κάποιος ειπε πως ο Αθανάσιος, ο Μητροπολίτης Λεμεσου, έχει το προορατικό χάρισμα. Και γιατί να μην το έχει δηλαδή; Εσύ τι πρόβλημα έχεις, Παναγιώτη; Επειδή εισαι Κύπριος έβαλες στο στόχαστρο Κύπριους ανεβασμένους πνευματικά Κληρικούς και Μοναχούς;
Συγκεκριμένα γράφει ένας Αρχιμανδρίτης: «τω μετεσχηκότι του προορατικού θείου χαρίσματος του οσίου Φιλοθέου», δηλαδή, ο Λεμεσου γνώρισε τον Όσιο Φιλόθεο και γνώρισε πως ηταν άγιος άνθρωπος και ότι ειχε και το προορατικό χάρισμα.
Ο Τελεβάντος, κοιτάξτε ποια ερμηνεία δίνει: «Αλλά πώς να μη σχολιάσουμε την πληροφορία ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού δήθεν έχει προορατικό χάρισμα όπως αυτό που είχε ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος;». Δεν θα μείνουμε στο «δηθεν» του καθηγητή και δημοσιογράφου, δεν χρειάζεται να υπερασπιστουμε έναν ΑΞΙΟ Μητροπολίτη, ούτε και ο ιδιος θα το ήθελε γιατί δεν το έχει ανάγκη. Όμως το προορατικό χάρισμα δεν είναι μόνο του Οσίου Φιλοθέου, είναι ένα χάρισμα το οποιο έχουν πολλοί άγιοι της Εκκλησίας μας. Επομένως, αν ο Λεμεσου μετέχει του προορατικου χαρίσματος, δεν είναι μετοχή σε ένα χάρισμα του Οσίου Φιλοθέου αλλά είναι μετοχή σε ένα χάρισμα που δίνει ο Θεός σε πνευματικούς ανθρώπους.
Παναγιώτη, να πας να εξομολογηθης. Πέφτεις συνέχεια σε κατάκρισι!
Τέλος, όσον αφορα τις πολιτικές σου αναλύσεις και αυτές είναι προβληματικές. Γέρασες και δεν κατάλαβες ότι δεν μας κυνερνουν οι πολιτικοί αλλά οι Τράπεζες. Οι πολιτικοί είναι μαριονέτες. Οι Επιστήμονες και οι Τραπεζικοί καθοδηγουν τις μάζες όπου θέλουν, όπως τα σκυλάκια του Παυλώφ.
Ειρήνευε.
Δ.Γ.Θ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...