Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Λίστα Λαγκάρντ

Η ΑΝΟΗΤΗ ΥΠΟΘΕΣΙ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Ή ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ)
Με τον τίτλο Λίστα Λαγκάρντ (= κατάλογος Λαγκάρντ), ή Λίστα Φαλτσιάνι, φέρεται στην ελληνική δημοσιογραφία[1][2][3] ειδικός κατάλογος Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, που ήταν μεν προϊόν υποκλοπής, πλην όμως περιήλθε στις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας και δι΄ αυτών στο γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και ο οποίος στη συνέχεια, κατά το μέρος που αφορούσε Έλληνες καταθέτες, διαβιβάστηκε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: 1. ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΒΓΑΛΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. 2. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (Κριστίν Λαγκάρντ) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ (23-4-2010).
Το όνομα οφείλεται στην τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας,Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία (κατά σχετική δημοσιογραφία) παρέδωσε τη λίστα στο ελληνικό κράτος τον Οκτώβρη του 2010, γεγονός που επαναλήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 παραμονές Χριστουγέννων. Κατά δε το όνομα Φαλτσιάνι, φέρεται περισσότερο διεθνώς από το όνομα του υποκλέψαντος το συγκεκριμένο τραπεζικό αρχείο καταθετών και που αφορά τελευταία δεκαετία μέχρι το έτος 2007.
ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ: Ο Φαλσιάνι συνελήφθη τον Ιούλιο 2012 στη Βαρκελώνη πλην όμως αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος

Η διαδρομή της λίστας

Σύμφωνα με τα διάφορα δημοσιεύματα η ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2010, όταν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να ενημέρωσαν την ελληνική ΕΥΠ και τον τότε διοικητή της Κ. Μπίκα ότι στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών υπήρχαν ήδη κατάλογοι, σε ψηφιακή μορφή, Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!) ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΥΤΟ.
 Στη συνέχεια ο Δ/της της ΕΥΠ Κ. Μπίκας φέρεται να διαχειρίστηκε την όλη υπόθεση, όπου όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ώστε αυτό το αρχείο να φτάσει στις ελληνικές Αρχές.
ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ; ΕΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΣΩ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ;
 Έτσι με την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών το αρχείο παραδόθηκε επίσημα από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών στην Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι με διαβιβαστικό έγγραφο όπου και έφτασε τελικά τον Οκτώβριο του 2010 σε μορφή CD, εκτός διπλωματικού σάκκου, που σημαίνει χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, παρακάμπτοντας έτσι το Υπουργείο Εξωτερικών, όταν και παραδόθηκε στον τότε υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΚΚΟΥ!!! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΖΑΝΙΤΗ; ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΗ ΤΟΣΟ ΣΑΣΠΕΝΣ Η ΥΠΟΘΕΣΙ; ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΙΩΞΙ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ; Ή ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ; Ή ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ «ΑΝΤΡΕΣ» ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;
Ο τελευταίος ενημέρωσε σχετικά το Γραφείο Μαξίμου, δηλαδή το γραφείο του Πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου.
ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΟΗΣΙΑ. ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΑΚΚΟΥ, ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΗ ΤΙ, Ο ΓΑΠ; ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΥΤΟ; ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ; ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ;
Το CD φαίνεται να περιείχε περίπου 2000 αρχεία Excel με αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, ονόματα δικαιούχων και σε κάποιες περιπτώσεις (δηλώσεις αναφέρουν περίπου στους μισούς από αυτούς) χρηματικά ποσά καταθέσεων.
ΔΗΛΑΔΗ Η ΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΗ ΛΑΣΠΗ. ΟΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ, ΟΣΑ ΠΟΣΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ Ή ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ. ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ!!!
Το συνολικό ποσό των καταθέσεων στη λίστα εκτιμάται σε περίπου 1,5 δις ευρώ.
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!
Τον ίδιο μήνα ο Γ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε μερικά από αυτά τα ονόματα (οι δηλώσεις μιλούν για περίπου 10-20 ονόματα) με τις μεγαλύτερες καταθέσεις και τα παρέδωσε σε πρόχειρο χαρτί στον τότε Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη να "διερευνήσει το οικονομικό τους προφίλ".
ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ; Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ; ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΟΠΙΜΑΙΟ; ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΑΚΚΟ; Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ; Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΙ; ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΑ 20 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ;
Σύμφωνα με τον κο Καπελέρη, σε αυτή τη λίστα δεν υπήρχαν ονόματα πολιτικών ή γνωστών επιχειρηματιών, χωρίς όμως να δηλωθεί αν έγινε ή δεν έγινε σχετική έρευνα παραβατικότητας στα συγκεκριμένα ονόματα.
ΕΔΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΔΟΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 10-20 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;) ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ (ΓΙΑΤΙ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ;) ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΨΑΞΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Ε, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ; ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!
 Τέλος το καλοκαίρι του 2011, λίγο πριν παραιτηθεί από Υπουργός Οικονομικών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε το σύνολο της λίστας στο νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη σε μορφή USB stick. Παρέλειψε όμως να την παραδώσει και στον διάδοχό του, Ε. Βενιζέλο.
Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ 20 ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΣΔΟΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011 ΔΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
Στη συνέχεια ο μετέπειτα υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν παρέλαβε τέτοιο αρχείο σε CD, αλλά σε μορφή "στικάκι" από τον Ι. Διώτη.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΓΙΟΥΕΣΜΠΙ Ή ΣΙΝΤΙ, ΩΣΤΕ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ ΣΑΝ ΣΒΗΣΤΡΑ-ΞΥΣΤΡΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ: «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΙΝΤΙ ΠΑΡΑ ΚΑΘΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΤΕ ΣΕ ΣΤΙΚΑΚΙ;» ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΜΗ ΑΝΓΙΓΡΑΨΙΜΟ ΣΙΝΤΙ; ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ;
Ο κος Βενιζέλος δεν πραγματοποίησε καμία έρευνα σχετικά με τη λίστα, καθώς θεώρησε ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί νόμιμα, παρότι αυτό είχε επιδοθεί κατά το επισημότερο τρόπο με διαβιβαστικό έγγραφο.
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ, ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ;». ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΔΟΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ;
 Επίσης φέρεται να την διατήρησε (υπεξαίρεσε) στο προσωπικό του γραφείο ακόμη και μετά την παραίτησή του από Υπουργός Οικονομικών. Τέλος, δεν την παρέδωσε στο διάδοχό του Φ. Σαχινίδη ως όφειλε ούτε σε οποιονδήποτε άλλον.
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΧΘΗ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ; ΕΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗ ΝΟΜΙΜΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΣΤΙΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

Αποκάλυψη

Το Σεπτέμβρη του 2012 ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η ύπαρξη της λίστας. Μετά από μια αρχική σύγχυση για τη διαδρομή της λίστας και την εξαφάνισή της, ο Ε. Βενιζέλος αποκάλυψε πως είχε ακόμη στην κατοχή του τη λίστα, την οποία και παρέδωσε στις 2 Οκτωβρίου 2012 στον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Παράλληλα, ο Ε. Βενιζέλος άφησε υπόνοιες πως πιθανώς η λίστα που κατείχε να μην ήταν η αυθεντική αλλά να είχε στην πορεία της τροποποιηθεί.
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΛΕΞΟΥΝ, ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙ ΟΤΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
Από το σημείο αυτό και μετά άρχισαν να εγείρονται δικαιολογημένα ερωτηματικά και αμφιβολίες περί της εγκυρότητάς του, αν δηλαδή είχε υποστεί αλλοιώσεις - αφαιρέσεις κ.λπ. αν υπάρχουν αντίγραφα και πόσα, ποιοι τα κατέχουν κ.ά.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Ή ΤΟ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΠΛΕΚΗ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ;
Κάτω από αυτές τις εξελίξεις το ελληνικό εβδομαδιαίο περιοδικό "HOTDOC" (= καυτά ντοκουμέντα) που εκδίδει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε σε έκτακτη έκδοση στις 26 Οκτωβρίου 2012[4] ένα κατάλογο φερόμενο ως Λίστα Λαγκάρντ.
ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ! ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΒΑΝΣ ΝΑ ΒΓΑΖΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ;
 Ο κατάλογος αυτός περιελάμβανε 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται το ύψος καταθέσεων εκάστου, αλλά ούτε και οι αριθμοί λογαριασμού.
ΠΟ, ΠΟ, ΠΟ ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΙ! ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ.
 Στη συνέχεια αντί να ασκηθεί έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές περί της νομιμότητας των καταθέσεων, αντίθετα ασκήθηκε δίωξη κατά του εκδότη με συνέπεια να δημιουργηθεί μια ακόμη πιο δυσμενής εικόνα για την Ελλάδα από τον ξένο διεθνή τύπο για την υφιστάμενη ελευθερία τύπου στη χώρα.
ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΨΑΞΗ ΝΑ ΒΡΗ ΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΝΑ ΜΑΘΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ;
 Μια πρώτη βέβαια συνέπεια όλων αυτών ήταν αφενός η έκτακτη έκδοση του εν λόγω περιοδικού να γίνει ανάρπαστη ο δε δημοσιογράφος - εκδότης να συμπεριληφθεί στον διεθνή κατάλογο δημοσιογράφων που έχουν υποστεί δίωξη.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΗ ΗΡΩΑΣ!!!!! ΜΕΓΑΛΕ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙ, ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ;
Τέλος σημειώνεται ότι στον εν λόγω κατάλογο που δημοσιεύτηκε περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών και συγγενών των, καθώς επίσης εφοπλιστών, επιχειρηματιών κλπ. που ενδεχομένως ο κύκλος εργασιών τους να δικαιολογεί καταθέσεις στο εξωτερικό με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς τους γίνεται στο εξωτερικό π.χ. εφοπλιστές, πλοιοκτήτες κλπ. πλην όμως περιλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων που δεν δικαιολογούν καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και απόλυτα παράνομο. Στη τελευταία αυτή κατηγορία φέρονται δημοσιογράφοι, ιατροί, καθηγητές, ηθοποιοί κ.ά.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΑΘΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!! Α, ΡΕ ΜΠΑΞΕΒΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ; ΦΤΟΥ ΣΟΥ…

Οικονομικοί εισαγγελείς

Η λίστα παραδόθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ, ΟΠΩΣ Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ, ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΗΘΕΛΑΝ;

Νέο αντίγραφο της λίστας

Συνεπώς ο Υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας ζήτησε νέο αντίγραφο της λίστας από τις γαλλικές αρχές, το οποίο και έφτασε στην Ελλάδα το Δεκέμβρη του 2012.
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ) ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;
 Μετά από σύγκριση της νέας λίστας με αυτή που παρέδωσε ο Ε. Βενιζέλος προέκυψε ότι από την "παλιά" λίστα είχαν αφαιρεθεί 3 ονόματα και 2 λογαριασμοί προσώπων συγγενικών στον πρώην Υπουργό (και αρχικό παραλήπτη της λίστας) Γ. Παπακωνσταντίνου: η ξαδέρφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης, καθώς και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της άλλης ξαδέρφης του πρώην Υπουργού, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟΥ «ΦΟΡΤΩΣΑΝ» ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ!!! ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΑΘΛΙΟΣ; ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
 Συνεπώς η αυθεντική λίστα περιέχει 2062 ονόματα, ενώ η αλλοιωμένη 2059. Στις 28 Δεκεμβρίου 2012 ο Ε. Βενιζέλος διέγραψε τον Γ. Παπακωνσταντίνου από τοΠΑΣΟΚ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ. ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ; ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΗΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; ΧΑΝΗ ΤΗΝ ΘΕΣΙ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΕΤΣΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Εξεταστική

Τις βραδυνές ώρες της 19ης Δεκεμβρίου 2012 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει την έρευνα για την "Λίστα Λαγκάρντ" στην "Επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες". Στη ψηφοφορία που ακολούθησε, κατά της συνέχισης των ερευνών ψήφισαν οι Αναστάσιος Νεράτζης, Βύρων Πολύδωρας, Προκόπης Παυλόπουλος και Γιώργος Βλάχος από την ΝΔ, ο Απόστολος Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ και ο Μιχαήλ Αρβανίτης της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, υπέρ της συνέχισης ερευνών ψήφισαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και ο Γιάννης Δημαράς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς και ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ). Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχιστεί στην επιτροπή η έρευνα για το τι απέγινε το "καυτό" στικάκι, τελικά απορρίφθηκε. Ο δε εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι είχε ψηφίσει λάθος ζητώντας επανάληψη διαδικασίας, αίτημα που απορρίφθηκε. Έτσι η ψηφοφορία έληξε με ψήφους 7 κατά έναντι 6 υπέρ.[5]
ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; Ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΗ Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ; ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

Γνωστά ονόματα στη λίστα Λαγκάντ

Παραθέτονται ενδεικτικά μερικά ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ:
·         Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδης, Ανδρέας Ρωσσώνης, συγγενείς του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου
·         ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!! ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
·         Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου
·         Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΗΡΕ ΜΙΖΕΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΄ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΕΛΑ, ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΔΟΥΝ.
·         Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην Υπουργός, και η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη
·         ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ (ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ).
·         Γιώργος Τράγκας, δημοσιογράφος
·         ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΚΑΝΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.
·         Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, επιχειρηματίας
·         ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ! ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

Φαλτσιάνι

Σημειώνεται ότι δημιουργός αυτής της λίστας - υποκλοπής στοιχείων καταθετών από την Τράπεζα HSBC της Γενεύης είναι ο Χερβέ Φαλτσιάνι (Hervé Falciani) που αναστάτωσε την Ευρώπη δημιουργώντας μια πολυπόθητη λίστα για πολλούς υπουργούς Οικονομικών (γνωστή στην Ελλάδα ως λίστα Λαγκάρντ).
ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
 Αρχικά ο Φαλσιάνι προσπάθησε να πωλήσει ένα τεράστιο κατάλογο καταθετών της εν λόγω τράπεζας σε Λιβανέζικη τράπεζα.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΗ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ; ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΙΣΩΣ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.
 Το γεγονός αυτό περιήλθε σε γνώση των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ οι οποίες και κατάφεραν στη συνέχεια να το αποκτήσουν.
Α, ΜΑΛΙΣΤΑ. Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
 Ένα τμήμα αυτού που αφορούσε Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους δόθηκαν στις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, όπου έτσι αναμίχθηκαν και άλλες εθνικές μυστικές υπηρεσίες.
ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ή ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΛΙΓΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ. ΝΑ ΕΧΗ ΕΠΙΓΝΩΣΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ!
Ο δε Φαλσιάνι συνελήφθη τον Ιούλιο 2012 στη Βαρκελώνη πλην όμως αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με απόφαση της ισπανικής Δικαιοσύνης[6].
ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ. ΕΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;  ΧΑΠΙ ΕΝΤ. ΚΑΙ ΖΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΗΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015): http://www.tribune.gr/economy/news/article/183614/elvetia-telos-sto-trapeziko-aporrito-gia-tous-polites-tis-ee.html
ΤΕΡΜΑ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΑΦΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑ Ο,ΤΙ ΤΗΣ ΠΟΥΝ…
 ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ «ΝΤΡΕΠΟΤΑΝ» Ή ΦΟΒΟΤΑΝ Ή ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ:

http://www.tribune.gr/politics/news/article/199563/alexiadis-me-ti-lista-falsiani-tha-piasoume-pollous-ke-grigora.html

ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ" ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ:http://www.difernews.gr/articles/14/oikonomia/120623/o-dimos-Verukios-rixnei-Vomva-megatonon-gia-ti-lista-lagarnt/

1 σχόλιο:

ευπρεπως...