Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΑ

ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΑ
Από την δεκαετία του ΄70 αλλά κυρίως μετά το 1981 τα διαζύγια στην χώρα μας αυξήθηκαν.
Η παγκοσμιοποίηση γνωρίζει τι θα ακολουθήση, σε κάθε εξελικτικό στάδιο, μια ορισμένη κοινωνία-κράτος-έθνος αφου μπει στον χορό του εκσυγχρονισμου.
Οπότε, όταν έβλεπε ότι ανεβαίνει το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων και των Ελληνίδων ήξερε ότι θα ακολουθήσουν τα διαζύγια και θα αραιώσουν οι γάμοι και τα παιδιά.
Έτσι, από την μία έδινε δάνεια για απόκτηση στέγης και από την άλλη ετοιμαζόταν για την επόμενη κατάστασι. Δηλαδή, μετά από 30 χρόνια έρχεται και βάζει φόρο στα σπίτια, αναγκάζει τους Έλληνες να πωλουν τα παραπανίσια οικόπεδα-σπίτια-διαμερίσματα και κάνει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι όλοι εξαρτωνται από την Τράπεζα.
Εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο. Μία οικογένεια και μάλιστα πολυμελής χρειάζεται δικό της σπίτι, μεγάλο σπίτι. Ένα άτομο πόσα τετραγωνικά μέτρα σπίτι χρειάζεται για να ζήση;
Μαθαίνουμε πως στην Γερμανία, π.χ., οι Γερμανοί δεν έχουν δικό τους σπίτι αλλά ζουν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στο ενοίκιο. Άρα μπορουμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι τους πλησιάσαμε πολύ στον εκσυγχρονισμό!
Ας μην ανησυχουμε, λοιπόν, για την οικονομική κρίσι, διότι η παγκοσμιοποίησι προχωρα με επιστημονικά βήματα. Γνωρίζει πριν από μας και για μας ό,τι θα συμβει στο άμεσο μέλλον στην χώρα μας αλλά και σε κάθε σημειο του πλανήτη.
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εδώ και 2000 χρόνια, γνωρίζουμε ότι ο Θεός θέλει από μας να ζουμε ασκητικά, οπότε είμαστε ή πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις όποιες αλλαγές έρχονται στον τόπο μας.
Τα υλικά αγαθά όχι μόνο δεν θα μας λείψουν αλλλά θα αυξηθουν με το πέρασμα του χρόνου. Με τα πνευματικά τί κάνουμε;

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...