Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;
Η λέξη παρέλαση προέρχεται από το ρήμα παρελαύνω (Παρελαύνω = ελαύνω, δηλαδή τρέχω μπροστά από κάποιον). Η παρέλαση γίνεται για να τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας και για να τονωθη η εθνική μας συνείδηση, ώστε, αν χρειαστη, να πολεμήσουμε κι εμεις, όπως και οι πρόγονοί μας, εναντίον των εχθρων μας.
Σήμερα, όμως, με τα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης, δεν έχουμε εξωτερικούς εχθρούς. Ειναι αδιανόητο να περιμένει κανείς επίθεση από Αλβανία ή Σκόπια ή Βουλγαρία. Η παγκοσμιοποίηση θέλει ειρήνη για να κυκλοφορει το χρημα αβίαστα και για να γίνονται επενδύσεις. Ο πόλεμος ειναι για κράτη όπως το Αφγανιστάν, η Συρία κλπ.
Ούτε από την Τουρκία υπάρχει κίνδυνος, διότι οδεύει προς ένταξη στην Ευρώπη, διότι η παγκοσμιοποίηση δεν ειναι μόνο για μας αλλά και για τους γείτονές μας, διότι δεν συμφέρει στις Τράπεζες ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος, διότι η παγκοσμιοποίηση δεν θέλει περιφερειακούς «τσαμπουκάδες».
Από τα ανωτέρω βγάζουμε το συμπέρασμα ότι οι παρελάσεις ειναι πλέον περιττές. Στις ημέρες μας παρελάσεις κάνουν τα καρναβάλια, οι ομοφυλόφιλοι και όποιος άλλος ειναι υπερήφανος γι΄αυτό που ειναι.
Εμεις, ως ορθόδοξοι χριστιανοί καυχώμεθα για την πίστη μας, δεν υπερηφανευόμαστε για τίποτα (η υπερηφάνεια ειναι από τις μεγαλύτερες αμαρτίες). Ως Έλληνες καυχώμεθα για την ελληνική μας γλωσσα, στην οποία γράφτηκαν τα Ευαγγέλια, εδογμάτισαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι και έγραψαν οι περισσότεροι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Γι΄αυτά τα σπουδαία πράγματα (πίστη και γλωσα) δεν χρειάζονται παρελάσεις για επίδειξη αλλά καλλιέργεια του εσωτερικου μας κόσμου, ώστε να χαιρόμαστε αληθινά και πνευματικά που είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...