Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ  
       Αμέσως μετά την Βιομηχανική επανάσταση (ξεκίνησε περί το 1800 μ.Χ) εμφανίζονται τα δύο πολιτικοοικονομικά συστήματα, ο Κομμουνισμός και ο Καπιταλισμός.
Οι τράπεζες έπρεπε να κυβερνήσουν τα έθνη και τους λαούς. Οι άνθρωποι πλέον δεν θα ηταν αγρότες αλλά εργάτες και υπάλληλοι. Έπρεπε να οργανωθουν οι κοινωνίες σε διαφορετικές βάσεις από εκεινες των αγροτων.
Οι διαφορές ανάμεσα στον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό ηταν γύρω από την θρησκεία, την κρατική παρέμβασι στο μοίρασμα του χρήματος, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ιδιοκτησία, τα δικαιώματα του πολίτη κλπ.
Οι τράπεζες, όταν ηρθε το πλήρωμα του χρόνου, έβαλαν στην άκρη τον κομμουνισμό αλλά νόθευσαν και τον καπιταλισμό.
Σήμερα ναι μεν έχουμε καπιταλισμό αλλά παράλληλα έχουμε και κομμουνισμό.
 Η θρησκεία ναι μεν δεν διώκεται, όπως επι κομμουνισμου, αλλά έχει μπει στην ιδιωτική σφαιρα της ζωης (όπως και επί κομμουνισμου, που ηταν παράνομη ή ειχε αρνητικά μπόνους) και οι επικρατουσες θρησκειες εξισώνονται με τις εισαγόμενες.
Επί κομμουνισμου στέκονταν στην ουρά για είδη πρώτης ανάγκης αλλά και σήμερα τα συσσίτια αυξάνονται και πληθύνονται.



 Επί κομμουνισμου το κράτος μοίραζε το χρημα στους εργάτες και όχι ο ιδιώτης αλλά και σήμερα το κράτος συνεχίζει να δίνη τα χρήματα στους δημοσίους υπαλλήλους, στους άνεργους, και αντί συσσιτίων θα δίνη στους απόρους την κάρτα σίτισης (ή όπως αλλιως την πουνε).
Επί κομμουνισμου δεν μπορουσε οποιοσδήποτε να κάνει μπίζνες αλλά και σήμερα η τράπεζα δίνει τα χρήματα όπου θέλει κάνοντας τις κατάλληλες διευκολύνσεις και μετατρέποντας σε υπάλληλό της όποιον δανειστει χρήματα. Και οι αγρότες είναι δεμένοι με τις τράπεζες, όλοι χρωστανε.
Επί κομμουνισμου δεν υπηρχε ιδιοκτησία αλλά και σήμερα με τα χαράτσια, στην πραγματικότητα, όλα έχουν περιέλθει στην κυριότητα του κράτους (και το κράτος στην κυριότητα της τράπεζας).
Επί κομμουνισμου δεν υπηρχε ελευθερία του λόγου αλλά και σήμερα όποιος μιλήσει εναντίον των παγκοσμιοποιητων πάει στην άκρη (εντάξει, ειπες την γνώμη σου, κάτσε κάτω, θα μειωθη ο μισθός σου, θα μείνης άνεργος, θα σου επιτεθη κάποιος συστημικός αναρχικός, τζιχαντιστής κλπ.).
Στα κομμουνιστικά και τα καπιταλιστικά κράτη ο γάμος ηταν σεβαστός από το κράτος. Οι άνθρωποι παντρεύονταν σε νεαρή ηλικία και τα διαζύγια δεν ηταν όπως σήμερα. Σήμερα (τα τελευταια 30 χρόνια), επειδή αυξήθηκαν τα χρήματα, ο εκφυλισμός τρέχει με ταχύτητα φωτός. Οι τράπεζες κάνουν την δουλειά τους και με μεμονωμένα άτομα και με όλες αυτές τις νέου τύπου οικογένειες. Η φάρμα λειτουργει μια χαρά κι έτσι. Ο Θεός δεν χρειάζεται· η επιστήμη και η οικονομία έχουν πάρει την θέσι Του.
Συμπέρασμα: ο καπιταλισμος και ο κομμουνισμός ηταν οι δύο όψεις ενός και του αυτου νομίσματος, παιδιά της Βιομηχανικης επανάστασης, και στις ημέρες μας ενώθηκαν.
Αλλά ο άνθρωπος δεν ζει μονο με υλικό ψωμί (το οποιο, αργότερα, για να το έχη και αυτό, θα πρέπει να υποταχθη στον Big Brother), χρειάζεται και τον Άρτο της Ζωης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...