Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
Μέχρι το 1800 οι άνθρωποι σε όλα τα κράτη στην συντριπτική τους πλειοψηφία ηταν αγρότες και κτηνοτρόφοι. Από το 1800 και μετά στα βιομηχανικά κράτη οι εργάτες και οι υπάλληλοι αυξήθηκαν. Σ΄αυτό τον πρωτο ρόλο τον έπαιξαν οι μηχανές. Σήμερα στα ανεπτυγμένα κράτη μόνο το 4% του πληθυσμου είναι αγρότες.
Με την παγκοσμιοποιημένη πλέον οικονομία, την γεωμετρική αύξησι της αγροτοκτηνοτροφικης παραγωγης, την συγκέντρωσι των ανθρώπων στις πόλεις δίνεται η ευκαιρία σε όλους να μιλανε για ειρήνη.
Τα κράτη δεν έχουν πλέον λόγους να πολεμάνε μεταξύ τους εκτός από μερικά καθυστερημένα.
Το χρημα το μοιράζει η Τράπεζα στα κράτη με την προϋπόθεσι ότι αυτά θα συμμορφώνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις (κατάργησι συνόρων, κατάργησι των μονοεθνικων κρατων, αλλαγή στο διάβασμα της ιστορίας, παραμερισμός της κυρίαρχης θρησκείας, έμφασι στα ατομικά δικαιώματα κλπ.).
Αφου υπάρχει πολύ φαγητό και αφου δεν χρειάζεται μεγάλος αριθμός αγροτων μπορουν οι περισσότεροι των κατοίκων της γης να περνανε την ώρα τους συζητώντας περί ανέμων και υδάτων, για τις προσωπικές τους σχέσεις, για τα κοινά σημεια ανάμεσα στις θρησκείες, τις ιδεολογίες, τις παραδόσεις, για το μέλλον της ανθρωπότητας, για το πώς θα περναμε καλά, για το πώς θα περναμε καλλίτερα.
Έτσι, λοιπόν, πριν ρίξουμε τον λίθο του αναθέματος στους οικουμενιστές, ας έχουμε υπ΄όψιν μας τα ανωτέρω για να μπορουμε να δικαιολογήσουμε την στάσι τους.

 Φυσικά το σωστό είναι να «είμεθα επόμενοι τοις αγίοις πατράσιν» και στην σημερινή εποχή, ώστε ει δυνατόν να μεταστρέψουμε όλους τους ανθρώπους στην (Ορθόδοξη) Εκκλησία, όπως έκαναν και στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία οι πρωτοι Χριστιανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...