Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΥΣ (ΔΕΝ) ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΟΙΟΥΣ (ΔΕΝ) ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κ. ΧΟΛΕΒΑΣ, 62689 ΨΗΦΟΙ

Στην ανωτέρω ιστοσελίδα μπορουμε να δουμε τις ψήφους που πηραν οι υποψήφιοι στις τελευταιες ευροεκλογές (2014). Ανάμεσα σ΄αυτούς βλέπουμε και έναν άνθρωπο ο οποιος είναι στενά συνδεδεμένος με την Εκκλησία. 
Εδώ (και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες) μπορουμε να διαβάσουμε άρθρα του:


Πόσοι Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί τον ψήφισαν; Ελάχιστοι, σε σύγκρισι με τα 200άρια που έλαβαν άλλοι συνυποψήφιοί του στο ίδιο και σε άλλα κόμματα.
Τι συμπέρασμα βγαίνει;
Ότι οι Έλληνες όταν ψηφίζουν, δεν ψηφίζουν όποιον είναι πιο κοντά στην Εκκλησία αλλά όποιον μοιράζει περισσότερα χρήματα.
Και ποῦ τα βρίσκουν οι άλλοι τα χρήματα και τα μοιράζουν;
Οι τράπεζες δίνουν τα χρήματα και τα δίνουν εκει που θα «πιάσουν τόπο». Την παγκοσμιοποίησι δεν την ενδιαφέρει να υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα πνευματικά, για την ζωή της Εκκλησίας,  οι οποιοι ζουν πνευματική ζωή, αγωνίζονται για να ανεβει και η κοινωνία από πνευματικης απόψεως. Η παγκοσμιοποίηση βλέπει τους ανθρώπους μόνο από την υλική τους υπόστασι. Όπως ακριβως και ένας κτηνοτρόφος.
Έτσι, δεν μπορουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον από πνευματικης απόψεως. Από υλικης μπορουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Φαγητό θα υπάρχει αλλά το αντάλλαγμα θα είναι η πτώσι (κι άλλο;) της πνευματικης στάθμης των ανθρώπων.
Νηστεία, προσευχή, μυστηριακή ζωή. Αυτά είναι που πρέπει να κάνουμε σε όλες τις συνθηκες, σε κάθε περίοδο της ζωης μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...