Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΑΓΗΤΟ!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΑΓΗΤΟ!
Πολλές ερμηνείες δίδονται για το «τι φταίει;». Εδώ θα κάνουμε μία αναφορά στο φαγητό, στο πολύ φαγητό και στο πως επιδρα στη ζωή των ανθρώπων.
Το πολύ φαγητό απομακρύνει τους ανθρώπους από την Εκκλησία: «Αφου μπορω να φάω μπριζόλες κάθε μέρα, γιατί να νηστεύσω; Γιατί να πάω να κοινωνήσω;».
Το πολύ φαγητό επιδρα στα ποσοστά των ακραίων κομμάτων (δεξιά και αριστερά): «Αφου υπάρχει φαγητό γιατί να συμμετέχω σε αγωνες για την αύξησι του φαγητου;». «Αφου υπάρχει φαγητό γιατί να κάνω στρατιωτική ζωή;».
Το πολύ φαγητό κάνει τους ανθρώπους ανεκτικούς: «Αφου υπάρχει φαγητό για όλους, γιατί να μην θέλουμε τους ξένους, τους διαφορετικούς, τους ιδιόρρυθμους κλπ. ;».
Το πολύ φαγητό απομακρύνει από τις κάλπες: «Αφου υπάρχει φαγητό και όλοι οι πολιτικοί πάνω κάτω εφαρμόζουν την ίδια πολιτική (ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ), γιατί να συμμετέχω στις εκλογικές αναμετρήσεις;».
Το πολύ φαγητό δίνει την δυνατότητα να παντρεύονται οι άνθρωποι μόνοι τους: «Αφου έχουμε χρήματα, ελεύθερο χρόνο και είμαστε νέοι, γιατί να μην παντρευτουμε μόνοι μας, να μην έχουμε προγαμιαιες σχέσεις;».
Το πολύ φαγητό φέρνει την ειρήνη: «Αφου υπάρχει φαγητό, γιατί να μαλώνουμε για εθνικά και θρησκευτικά θέματα;».
Το πολύ φαγητό φέρνει την αποξένωσι αλλά και την επιλογή της παρέας: «Αφου υπάρχει φαγητό, γιατί σώνει και καλά να τα πηγαίνω καλά με όλους;».
Ο καθένας μπορει να συνεχίση τον κατάλογο…

Αυτό που μπορουμε και πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε τα καλά της υποθέσεως αλλά παράλληλα να ζουμε και ασκητικά ώστε να μετέχουμε των υψηλων και των ωραίων αυτης της ζωης για να μην καταντήσουμε απάνθρωποι και υπάνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...