Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΝ ΚΑΡΒΕΛΑ, ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ (Ή ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ)

ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΝ ΚΑΡΒΕΛΑ, ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ (Ή ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ)
Σε ένα τελευταιο (μακάρι να  μην ξαναγράψη κάτι ανάλογο) τραγούδι ο Καρβέλας υμνει έναν δαίμονα ονόματι Παν (οι θεοί των αρχαίων ηταν ή δημιουργήματα της φαντασίας των ή δαίμονες).
Επειδή ο σημερινός άνθρωπος θέλει τις ηδονές, θεωρει φυλακή την διδασκαλία της Εκκλησίας και αναζητα να λατρεύη έναν θεό ή θεούς ή ακόμα και τον Σατανα, που θα του κάνει το χατίρι να αμαρτάνη ατιμωριτί.
Σε όλους τους ειδωλολάτρες όλων των εποχων υπάρχουν θεοί που είναι «ειδικοί» σε αμαρτίες γύρω από το γενετήσιο ένστικτο, την μέθη, τις διασκεδάσεις κλπ.. Όμως υπάρχουν και «καλοί» ειδωλολατρικοί θεοί, που ασχολουνται με τα οικιακά, την εργασία, την ανατροφή και φύλαξι των παιδιων κλπ..
Γιατί ο Καρβέλας, και ο κάθε Καρβέλας, είναι κολλημένοι στους δαίμονες τύπου Πανός; Γιατί περνα το μήνυμα ότι οι αρχαιοι ημων πρόγονοι δεν έκαναν τίποτα άλλο, όλη μέρα, συνέχεια από το να λατρεύουν τον Πάνα και την παρέα του;
Οι αρχαιοι ημων πρόγονοι ηταν καλοί άνθρωποι αλλά δεν ειχαν την αληθινή γνωσι και πίστη του αληθινου Θεου. Όμως δεν ηταν και χασικληδες ή συνέχεια μεθυσμένοι ούτε έκαναν όργια όπως θα ήθελε ο Καρβέλας. Ναι μεν γινόντουσαν και παρατράγουδα κατά την λατρεία των δαιμόνων αλλά κατά βάσι η ζωή κυλουσε ήσυχα, ειρηνικά, οικογενειακά.
Έτσι, όταν ηρθε ο Χριστός, από τους πρώτους λαούς και έθνη οι Έλληνες έγιναν Χριστιανοί και αυτό πειράζει τον Διάβολο και την παρέα του και τώρα, με την καλοπέρασι, την αύξησι του ελεύθερου χρόνου και του χρήματος, μερικοί νεοέλληνες ονειρεύονται την επιστροφή του δωδεκάθεου και των υπόλοιπων δαιμόνων.
Ο Καρβέλας, λοιπόν, ανηκει στους σατανιστές. Θέλει να ελευθερωθη από τον «Εβραιο» Θεό και να κάνη ό,τι θέλει. Αλλά ξεχνα ότι ο άνθρωπος είναι θνητός, είναι εξαρτώμενος από τον Δημιουργό του, ότι υπάρχουν όρια για το ποσόν και το ποιόν των αμαρτημάτων που μπορει να κάνη καθένας.
Ο Θεός δεν θέλει το κακό μας, όταν μας λέει να μην αμαρτάνουμε. Είναι συμφέρον μας να μην αμαρτάνουμε, διότι έτσι μπορουμε πιο εύκολα να πλησιάζουμε στον Θεό και να γλιτώνουμε από τις παγίδες του Σατανα.
Αργά ή γρήγορα έρχεται το τέλος της άσωτης ζωης και τότε, αν δεν υπάρξη μετάνοια, έρχεται ο Διάβολος και σε παίρνει, μίστερ Καρβέλα.

Ας ευχηθουμε στον τραγουδιστή «καλή μετάνοια» και σε όλους μας να προσέχουμε την μουσική ακουμε και τα βιβλία που διαβάζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...