Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΩΝ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΩΝ
Το χωράφι για να καλλιεργηθη πρέπει όλη η οικογένεια να συνεργάζεται. Ο κτηνοτρόφος έχει ανάγκη από τα μέλη της οικογενείας του για την φροντίδα των ζώων του. Γι΄αυτό οι παλιές κοινωνίες ηταν ανθρώπινες κοινωνίες.
Από τότε που βγήκαν οι μηχανές δεν χρειάζονται όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι μαζί στο χωρο εργασίας. Απεναντίας οι μηχανές θέλουν άτομα. Από αυτό το σημειο ξεκινουν τα ατομικά δικαιώματα, ο κατακερματισμός των πολιτων σε κόμματα, παρατάξεις, συντεχνίες, συμφέροντα, τάξεις, ιδιαιτερότητες, μειονότητες κλπ. Ακόμα και ο έρωτας έγινε υπόθεσι δύο ατόμων, ενώ παλαιότερα ο γάμος ηταν υπόθεσι της κοινότητας.
Οι ηγέτες των εθνων, πριν βγουν οι μηχανές, ειχαν ως κύρια αποστολή την διαφύλαξη των συνόρων ή την επέκτασί τους, παράλληλα βέβαια με τις κοινωνικές μέριμνες. Από τότε που βγηκαν οι μηχανές σκοπός των κυβερνώντων είναι να οδηγήσουν το λαό τους στην προσαρμογή στις νέες συνθηκες, που δημιουργει η ανάπτυξη της επιστήμης με την εφεύρεσι των διαφόρων μηχανων, δηλαδή στην καλοπέρασι που φέρνουν οι ανέσεις. Τα κοινωνικά θέματα μπαίνουν σε πρώτη θέσι και τα εθνικά σε δεύτερη.
Οι μηχανές δεν θέλουν να μαλώνουν μεταξύ τους οι άνθρωποι και τα έθνη, οι μηχανές δεν θέλουν οι διαφορές στη γλωσσα, τη θρησκεία κλπ. να δημιουργουν προβλήματα. το εμπόριο θέλει ειρήνη για να μεταφέρονται τα προϊόντα ελεύθερα.
Έτσι, λοιπόν, δεν πρέπει να παραξενευόμαστε που σήμερα ακουμε όλα αυτά που μέχρι χθές ακούγονταν παράλογα. Εάν δεν έρθει φτώχεια η κατάστασι θα συνεχίση να εκφυλίζεται. Τα πάθη δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται με την ύπαρξι χρημάτων και ελεύθερου χρόνου.
Χρέος μας είναι να ζουμε ασκητικά ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθηκες και τα χρήματα που έχουμε στην τσέπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...