Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΤΡΑΠΕΖΑ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Η ΤΡΑΠΕΖΑ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
        Μετά την Βιομηχανική επανάστασι η Τράπεζα έπρεπε σιγά σιγά να αναλάβη και την εξουσία των κρατων μέσω της διαχείρισης της οικονομίας.
Για να γίνη αυτό έπρεπε οι εργάτες να πάρουν την θέση τους στο πολιτικοοικονομικοκοινωνικό γίγνεσθαι και οι μέχρι τότε κυρίαρχοι βασιλεις με την παρέα τους (ευγενεις, αστοί, αγρότες) να παραμερίσουν. Οι εργάτες δουλεύουν για την Τράπεζα και όλοι έπρεπε να γίνουν υπάλληλοι της τράπεζας.
Έτσι, η Τράπεζα βλέποντας πως οι εργάτες χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες (θα τους ονομάσουμε: υλιστές, άθεους και εθνικιστές) σχεδιάζει το πώς θα τους κάνει να δουλεύουν γι΄αυτήν.
Η πρώτη κατηγορία (οι υλιστές)  δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να υποταχθη. Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν, αυξάνουν την περιουσία τους, ζουν ειρηνικά, ασχολουνται και με την θρησκεία, το έθνος, τον συνδικαλισμό, τις παραδόσεις αλλά χωρίς φανατισμούς. Ο σκοπός της ζωης τους είναι η καλοπέρασι και δεν πολυενδιαφέρονται για την εξουσία. Εύκολο είναι να καταλάβουν πως με τις εκλογές και την εναλλαγή των δύο παρατάξεων (συντηρητικούς-δημοκρατικούς) στην εξουσία θα προοδεύει το κράτος και η κοινωνία και αυτό το μοντέλο της ελευθερίας θα εξαπλωθη σε όλον τον πλανήτη, με την δύναμη, βέβαια, που θα τους δίνη η κατοχή του χρήματος και η ανάπτυξι της επιστήμης.
Για την δεύτερη κατηγορία εργατων, τους άθεους, που διψουν για δύναμη και εξουσία στο όνομα της άθεης ιδεολογίας, η τράπεζα φρόντισε να τους στείλει έναν δάσκαλο που τους έλεγε «πάρτε τα κεφάλια των βιομηχάνων, μπητε στην θέσι τους, κυβερνηστε εσεις», χωρίς βέβαια να τους εξηγήση πόσοι θα χωρούσαν στο γραφειο του εργοστασιάρχη και ότι οι υπόλοιποι θα ζουσαν σε χειρότερες συνθηκες από τους εργάτες των καπιταλιστικων κρατων. Έτσι ιδρύθηκαν τα κομμουνιστικά κράτη με ορισμένους εργάτες να είναι πιο ίσοι από τους άλλους.
Τέλος, την τρίτη κατηγορία εργατων, τους εθνικιστές, τους οδήγησε σε σύγκρουσι με τους άθεους κομμουνιστές, χάσανε, αφου βοήθησαν και οι υλιστές καπιταλιστές, και έτσι δεν ευοδώθηκε το όραμά τους να κυριαρχήσουν επί της γης στο όνομα της ανωτερότητας του έθνους τους και της παγανιστικης θρησκείας τους.
Στο διάστημα, λοιπόν, 1914-1989 η Τράπεζα έβαλε στην άκρη τους εθνικιστές και τους κομμουνιστές (σήμερα έχουν απομείνει μερικά κράτη με δεξιές ή αριστερές δικτατορίες) και τώρα έχοντας την παγκόσμια οικονομία στα χέρια της οδεύει και στην παγκόσμια κυβέρνησι.
Οι άνθρωποι της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας (άθεοι, εθνικιστές) συνεχίζουν να υπάρχουν, όμως όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύει η δύναμή τους και απορροφωνται από την πρώτη κατηγορία, αυτούς που ονομάσαμε «υλιστές».
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να κραταμε αποστάσεις και από τις τρεις ανωτέρω κατηγορίες ανθρώπων. « Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν».

https://www.youtube.com/watch?v=a0Uyu8cD1A4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...