Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΧΘΡΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ

ΕΧΘΡΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ
Τα παλιά τα χρόνια κάθε κράτος ειχε τους εξωτερικούς του εχθρούς. Ο αρχηγός του κράτους προέτρεπε τους υπηκόους του να πολεμήσουν υπέρ Πατρίδος. Οι εχθροί ηταν μισητοί, προκαλουσαν φόβο, αηδία, μίσος κλπ. και ηταν φυσικό να τους πολεμάει κανείς, διότι αυτοί ήθελαν το κακό του έθνους, της κοινωνίας, της κοινότητας, της οικογένειας, του καθενός πολίτη.
Σήμερα δεν υπάρχουν εξωτερικοί εχθροί. Η παγκοσμιοποίησι σκοπεύει να κάνει ένα κράτος όλο τον πλανήτη, επομένως σιγά σιγά όλα τα κράτη θα πάψουν να έχουν εξωτερικούς εχθρούς.
Όμως, οι άνθρωποι - που μέχρι χθες θεωρουνταν εχθροί της πατρίδας, του έθνους, της θρησκείας μας, των εργαζομένων (ο ξένος εργάτης είναι πιο φθηνός από τον εντόπιο, άρα ο εντόπιος εργάτης τον βλέπει ως εχθρό του)- σήμερα έρχονται και μένουν μαζί μας, εργάζονται μαζί μας, γίνονται και μεικτοί γάμοι, ασπάζονται καμιά φορά και την θρησκεία μας κλπ.
Οι αρχηγοί των κρατων όχι μόνο δεν προτρέπουν σε πόλεμο αλλά το αντίθετο, λένε «αγαπατε αλλήλους». Τι έγινε, τι άλλαξε; Μήπως άλλαξε η ανθρώπινη φύσι και από πεπτωκυία έγινε και πάλι προπτωτική; Είναι παράλογο αυτό που ζητανε οι κυβερνήσεις από τους (ιθαγενεις) πολίτες τους; Σε ποια βάσι θα αγαπάει ο ιθαγενής πολίτης τον ξένο;
Η απάντησι είναι η εξης: το χρημα δεν το «κόβει» πλέον το κράτος αλλά οι τράπεζες και το μοιράζουν στα κράτη, ο αρχηγός του κράτους δεν είναι πλέον αρχηγός του κράτους αλλά διορισμένος υπάλληλος από τις τράπεζες και οι υπηκόοι δεν χωρίζονται σε ιθαγενεις και επιτιθέμενους εξωτερικούς εχθρούς αλλά καλουνται να δουλεύουν αγαπημένοι και να τρωνε το ψωμί που τους δίνουν ήσυχα. Όποιος δημιουργει προβλήματα είναι προβληματικός και σωφρονίζεται ή αποβάλλεται από το σύστημα. Η ενσωμάτωσι και η κοινωνικοποίησι των ξένων είναι υπόθεσι όλων των πολιτων.
Βέβαια, θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθη όλος ο πληθυσμός της γης αλλά δεν βιαζόμαστε. Η παγκοσμιοποίησι βαδίζει κρατωντας στο ένα χέρι την επιστήμη και στο άλλο τα χρήματα.

Εμεις ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να αγαπαμε τους άλλους επειδή μας το λέει ο Χριστός, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι και γι΄αυτήν την κοινωνικοπολιτικοοικονομική κατάστασι. Μέχρι, βέβαια, να φτάσουμε στο ««Πειθαρχεν δε Θε μλλον νθρώποις»…

https://www.youtube.com/watch?v=ye7fB4wOaaY&index=27&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...