Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ;
Το να υποτιμαμε τους άλλους επειδή δεν ανήκουν στη ράτσα μας δεν είναι καλό. Ο ρατσισμός δεν είναι καλό πράγμα σε καμία από τις εκφάνσεις του εκτός από δυο!
1.  Το να υποτιμαμε κάποιον ή κάποιους επειδή δεν είναι τόσο ηθικοί όσο εμεις δεν σωστό. Αλλά μόνο οι Άγιοι μπορουν να το καταφέρουν αυτό σε τέλειο βαθμό. Οι υπόλοιποι ως άνθρωποι είναι λογικό να αντιδρουν μέσα τους. Έχουμε, λοιπόν, ένα ειδος ρατσισμου εκ μέρους των ηθικων ανθρώπων εναντίον των ανήθικων. Αυτό τους βοηθα να μην λερωθουν ερχόμενοι σε επαφή με τους ακάθαρτους ηθικά.
2.  Το να υποτιμουμε τους αιρετικούς ή τους αλλόθρησκους ή τους άθεους δεν είναι σωστό. Όλοι είναι άνθρωποι του Θεου, δηλ. όλους ο Θεός τους έφτιαξε. Όμως μόνο οι Άγιοι μπορουν να ξεχωρίζουν σε τέλειο βαθμό την αίρεσι και την πλάνη και την κακοδοξία από τον άνθρωπο που τα κουβαλάει αυτά. Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί φυσικό είναι να απεχθάνονται λίγο πολύ όσους δεν έχουν την ίδια Πίστη με αυτούς.
Ποιες είναι όμως οι συνέπειες αυτου του ιδιότυπου ρατσισμου;
Η απάντησι είναι: η κοινωνική απομόνωσι, ο στιγματισμός, ο εναντίον τους ρατσισμός κλπ.

Γι΄αυτό όσοι θέλουν να είναι καλοί Χριστιανοί θα πρέπει να κάνουν παρέα με ομοπίστους τους και όταν από ανάγκη βρίσκονται σε επαφή με χλιαρούς ή αλλόδοξους ή άθεους ή αλλόθρησκους να κάνουν υπομονή και προσευχή να τους κρατάει ο Θεός όσο γίνεται πιο καθαρούς και με λιγώτερα «τραύματα». https://www.youtube.com/watch?v=SagIyr2tS44&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0&index=18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...