Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;
Ο Όσιος Παΐσιος λέει κάπου πως περίπου το 10% θα πανε στην Κόλασι (στους δώδεκα μαθητές μόνο ο αμετανόητος Ιούδας πηγε στην Κόλαση).
Ο απόστολος Παυλος λέει πως οι μη Ορθόδοξοι θα κριθουν με βάσι την συνείδησι.
Επειδή όλοι οι άνθρωποι μετέχουν της ίδιας ανθρώπινης φύσης φυσικό και επόμενο είναι να έχουν πληροφορηθει όλοι (σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό), ανεξάρτητα από την θρησκεία ή την θρησκευτικότητά τους, ότι για να έχουν καλή μετα θάνατον πορεία, θα πρέπει να είναι καλοί άνθρωποι.
Έτσι, όλοι προσπαθουν (συνειδητά ή ασυνείδητα) να κάνουν καλές πράξεις μέσω των οποίων θα γλιτώσουν την Κόλασι (είτε πιστεύουν στην ύπαρξί της είτε όχι).
Το σημειο, λοιπόν, που συναντιουνται όλοι οι άνθρωποι όλων των εποχων, θρησκευόμενοι και μη θρησκευόμενοι είναι οι καλές πράξεις, οι οποιες θα τους βοηθήσουν να αποφύγουν την Κόλασι και να κληρονομήσουν τον Παράδεισο (είτε το ξέρουν είτε όχι).
Εμεις, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί «ζώντες μέσα στην Εκκλησία, πρέπει να θεραπευόμαστε με όλα τα μέσα που έχει, τα μυστήρια και την άσκηση, με την μέθοδο που διαθέτει, ώστε και από τώρα, αλλά κυρίως τότε στην Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, η Χάρη του Θεού να ενεργεί φωτιστικά και σωτήρια και όχι κολαστικά». (http://agapienxristou.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9.html).
Ως Ορθόδοξοι καλούμεθα στην Αγιότητα, στην πρόγευσι του Παραδείσου και όχι μόνο στην μεταθάνατον σωτηρία. Αυτήν την δυνατότητα, την «προ θάνατον σωτηρία» ο άνθρωπος την έχει μόνο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία!


https://www.youtube.com/watch?v=kTbOt-N0O5Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...