Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Μπορει να νοσταλγουμε το παρελθόν (όσοι ειχαν την τύχη να γεννηθουν σε χωριό) και να το ωραιοποιουμε, αλλά για να δουμε και ορισμένα από τα καλά της σύγχρονης ζωης:
1.   Χωρίς να έχουμε επαφή με την φύση (δεν οργώνουμε, δεν σπέρνουμε, δεν αρμέγουμε κλπ.) τρωμε ψωμί, κρέας, ψάρια, αυγά και πίνουμε γάλα, κρασί κλπ. (και θεωρουμε αυτονόητο το ότι πηγαίνουμε στο σουπερ μάρκετ και τα βρίσκουμε στα ράφια έτοιμα­­). Η επιστήμη μας δίνει αυτή την δυνατότητα, δηλ. λίγοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, το 4% περίπου στα ανεπτυγμένα κράτη, ταΐζουν το 100% του πληθυσμου. Ο Θεός μέσω της επιστήμης εκπληρώνει το αίτημα όλης της ανθρωπότητας για φαγητό (δυστυχως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις των αστέγων, φτωχων κλπ. αλλά και αυτοί έχουν τα συσσίτια, τα επιδόματα κ.α. παροχές).
2.   δεν υπάρχει η παιδική θνησιμότητα του παρελθόντος, ούτε πεθαίνουν από σκωληκοειδίτιδα ή ελονοσία σήμερα οι άνθρωποι (στα ανεπτυγμένα κράτη).
3.   έχουμε νερό μέσα στο σπίτι, ηλεκτρισμό, πλυντήρια, ψυγεία κλπ. και έτσι η ζωή έγινε πιό άνετη.
4.   έχουμε περισσότερες δυνατότητες για εκπαίδευση και αύξηση των γνώσεών μας.
5.   δεν έχουμε την πείνα του παρελθόντος, τους πολέμους, τις επιδημίες
6.   αυξήθηκε ο ελεύθερος χρόνος, τον οποιο μπορουμε να αφιερώσουμε για την πνευματική μας καλλιέργεια

Εάν ζουμε ασκητικά, δεν υστερουμε σε τίποτα από τους Χριστιανούς άλλων εποχων. Στο χέρι μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τα καλά του τεχνολογικου πολιτισμου προς όφελος των ψυχων (κατι των σωμάτων) μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...