Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ- ΑΘΕΩΝ)

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ- ΑΘΕΩΝ)
Πριν την Βιομηχανική επανάστασι οι άθεοι ηταν ελάχιστοι. Δεν μπορουσε να «ευδοκιμήση» αυτό το ειδος διότι οι άνθρωποι ειχαν ανάγκη από τον Θεό. Αν ο Θεός δεν έβρεχε, θα καταστρεφόταν όλη η κοινότητα. Αν δεν συμμετειχαν όλοι στην λατρεία και στις προσευχές για να πανε τα πράγματα καλά και για να αποφευχθη το κακό, τότε κάποιοι θα στοχοποιουνταν και αυτοί ηταν οι μη συμμετέχοντες, δηλαδή οι άθεοι.
Η επιστήμη, όμως, έδωσε την δυνατότητα στους άθεους να επιβιώνουν, αφου πλέον δεν χρειάζεται να είναι όλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Οι πόλεις χρειάζονταν εργάτες και υπάλληλους και αυτοί για να ζήσουν δεν χρειάζεται να «πατανε χωμα» και να συμμετέχουν στην κοινή λατρεία του Θεου. Η θρησκευτικότητα έγινε ιδιωτική υπόθεσι.
Οι ανέσεις που φέρνουν οι εφευρέσεις των επιστημόνων, δίνουν την δυνατότητα στους άθεους να αυξάνονται και να πληθύνονται και με δεδομένο ότι η ανθρώπινη φύσι ρέπει προς την «εύκολη ζωή» και ότι η αρρώστια μεταδίδεται ευκολότερα από την υγεία, φτάσαμε στα σημερινά ποσοστά αθέων-αγνωστικιστων-υλιστων (όλοι αυτοί είναι μία συνομοταξία).
Ο σύγχρονος άνθρωπος αντί να λέει «Κύριε, ελέησον», να κάνει προσευχή και να συνδυάζει προσευχή και εργασία, ασχολειται συνέχεια με την επιστήμη και την δουλειά και μετά το ρίχνει στις ηδονές για να χαλαρώσει. Αντί να ζητα την βοήθεια του Θεου για μία του αρρώστια, πηγαίνει κατ΄ευθείαν στο Νοσοκομειο. Αντί να πηγαίνει στην Εξομολόγηση, πηγαίνει στην ψυχανάλυση. Αντί να αγωνίζεται (νηστεία, προσευχή, Μυστηριακή ζωή) όταν έρχονται δύσκολες καταστάσεις, παίρνει τα χάπια του για να του ανεβει η σεροτονίνη. Αντί να σκέφτεται ότι υπάρχει Κόλαση και Παράδεισος, κάνει Γιόγκα και θέλει την Νιρβάνα για να ενωθει με άνεση με την απρόσωπη θεότητα, της οποίας νομίζει ότι είναι μέρος.
Εμεις ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμεθα να παμε κόντρα στο ρευμα, να κραταμε την Πίστι μας και να προσέχουμε πως ξοδεύουμε τον χρόνο της ζωης μας. Η πραγματικότητα δεν άλλαξε, επειδή ανέβηκαν τα ποσοστά των άθεων-αδιάφορων-αγνωστικιστων-ινδουιστων. Η πραγματικότητα είναι ίδια από κτίσεως Κόσμου και έτσι θα συνεχίσει μέχρι συντελείας του αιωνος. Οι άνθρωποι είναι κτιστά όντα, υπάρχει θάνατος, υπάρχει Κόλαση και Παράδεισος και καλούμαστε να διαμορφώνουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις με βάση το Ευαγγέλιο και την ζωή της Εκκλησίας.
«Ατη στν νίκη νικήσασα τν κόσμον, πίστις μν» Και αυτή είναι η νίκη, η οποία ενίκησε τον κόσμον της αμαρτίας, η πίστις ημών, (η οποία καταλύει την αμαρτίαν και οδηγεί στον δρόμον της αρετής και της ζωής) Α Ιω. 5,4  ..

 http://apologhtika.blogspot.gr/2015/09/blog-post_3.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...