Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΘΕΟΙ

ΟΙ ΑΘΕΟΙ
Οι άθεοι θεωρουν την θρησκεία: «ανασταλτικό παράγοντα προόδου» και «ανασταλτικό παράγοντα χαράς της ζωής», «χίμαιρα μιας ανύπαρκτης μελλοντικής ευτυχίας» και «απωθητικό της επιστήμης, η οποία μόνη αυτή μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του ανθρώπου και να του χαρίσει την ευτυχία». http://aktines.blogspot.gr/2015/09/blog-post_209.html#more
Όταν λένε «πρόοδο» εννοουν την πορεία προς το μηδέν. Ναρκωτικά, πορνεία, αυτοκτονίες, σοδομισμός, κατάθλιψι, δολοφονίες ουδέποτε στο παρελθόν ειχαν φτάσει σε τέτοιο σημειο, όταν πλειοψηφουσαν οι θρησκευόμενοι άνθρωποι.
Όταν λένε «χαρά της ζωης» εννοουν τις ηδονές, οι οποιες μεταβάλλουν τον άνθρωπο σε τέρας και οδηγουν στα της προηγουμένης παραγράφου.
Ειρωνεύονται την χαρά του Παραδείσου αλλά δεν ξέρουν ότι αρχίζει από εδώ· όπως και η Κόλασι, την οποία αργά ή γρήγορα προγεύονται και αυτοί από αυτήν την ζωή μετά την παρένθεσι των λίγων χρόνων καλοπέρασης.
Στηρίζονται στην επιστήμη αλλά η επιστήμη δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ευτυχία του ανθρώπου (ο τεχνολογικός πολιτισμός είναι πηγή δυστυχίας) ούτε λύνει το πρόβλημα του θανάτου ούτε δίνει νόημα στη ζωή, όπως αναφέραμε και αλλου: https://www.youtube.com/watch?v=ApLMQDDw04g&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0&index=13
http://apologhtika.blogspot.gr/2015/07/1_23.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...