Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ

ΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ
Εάν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της οθωμανικης αυτοκρατορίας «συμμαχουσαν» με τους Μουσουλμάνους κυριάρχους και δεν αποκτουσαν με την παρέμβασι των Ευρωπαίων την ανεξαρτησία τους, θα γλιτώναμε από:
1.  Τα 800.000 θύματα Ελλήνων της επανάστασης του ΄21 και το 1,5 εκατομμύριο της Μικρασιατικης Καταστροφης.
2.  Τις ανταλλαγές πληθυσμων ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία και Ελλάδα και Τουρκία.
3.  Τον αδελφοκτόνο Β΄Βαλκανικό πόλεμο, αφου Ορθόδοξοι Έλληνες σκοτωνόντουσαν με Ορθόδοξους Βουλγάρους.
4.  Τον α΄και β΄παγκόσμιο πόλεμο και τον συμμοριτοπόλεμο
5.  Το Μακεδονικό, το Βορειοηπειρωτικό και το Κυπριακό.
6.  Την προτεσταντικοποίησι της Ορθόδοξης θεολογίας μέσω των Βαυαρων και την περιθωριοποίησι της Εκκλησίας.
7.  Τις διαμάχες γύρω από την γλωσσα και τις διάφορες πολιτικοκοινωνικές ιδεολογίες.
Απεναντίας θα ζούσαμε σε μία μεγάλη αυτοκρατορία Ορθόδοξοι Χριστιανοί με τους Μουσουλμάνους Οθωμανούς (όχι Τούρκους) και θα κυριαρχούσαμε ως Έλληνες μέσω του Οικουμενικου μας Πατριαρχείου όχι μόνο επι των αδελφων μας Ορθοδόξων Βαλκανίων αλλά μετέχοντας ισότιμα και στην διαχείρισι της Οθωμανικης αυτοκρατορίας. Ας μην ξεχναμε ότι στα χρόνια της Οθωμανοκρατίας οι Ρωμιοί ειχαν το εμπόριο και τα γράμματα στα χέρια τους, Ναοί και Σχολεια υπηρχαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της απέραντης αυτοκρατορίας, οι ηγεμόνες της Μολδοβλαχίας ηταν Φαναριωτες, οι πρεσβευτές της Πύλης και οι διερμηνεις ηταν Έλληνες κλπ.
Και όταν ερχόταν η Βιομηχανική επανάστασι με τα επακόλουθά της, θα συνεχίζαμε να ζουμε ειρηνικά με τους υπόλοιπους λαούς της αυτοκρατορίας και θα μπαίναμε και στην ΕΟΚ…
Σε όσους δεν αρέσει ή δεν άρεσε η συγκατοίκηση με τους Μουσουλμάνους Οθωμανούς, έρχεται η παγκοσμιοποίηση που θα μας αναγκάσει να συγκατοικήσουμε με όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.

Βέβαια, «τα «αν» και τα «θα» τα εσπειραν αλλά δεν εφύτρωσαν», ειπε ο Κολοκοτρώνης. Ίσως η εξέλιξη των εθνων και τω κοινωνιων να είναι η καλύτερη δυνατή. Άλλωστε αυτοί που διαχειρίζονται την παγκόσμια οικονομία βαδίζουν με βάσι την επιστήμη και το χρημα που διαθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...